Yayaların neden olduğu kazalar MOBEDE'de   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2011 (16:07)   Son Mesaj: 01-07-2011 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    01-07-2011

    Yayaların neden olduğu kazalar MOBEDE'de

    Yayaların neden olduğu kazalar MOBEDE'de


    Afyonkarahisar'da MOBESE kamaralarının görüntülerinde sürücülerin hız ve geçiş ihlallerinin yanı sıra yayaların neden olduğu trafik kazaları da dikkat çekiyor.

    MOBESE kameralarına yanısıyan trafik kazalarında sürücülerin hızlarını kontrol edemedikleri ve kavşaklardaki sinyalizasyon kurallarını ihlal ettikleri görülürken, ambulansların karıştığı maddi hasarlı kazalar dikkat çekiyor.

    YOLUN ORTASINDA YÜRÜYEN VATANDAŞ

    MOBESE'ye yansıyan ilk kaza görüntüsünde, İmaret Cami önündeki yolun ortasında elindeki poşeti sallayarak dikkatsiz bir şekilde yürüyen vatandaş, kendisine doğru gelen aracı son anda fark ederek yolun dışına çıkmak isterken, arkadan gelen bir araç kendisine çarpıyor.

    MİNİBÜSÜN ÖNÜNDEN GEÇMEK İSTEYEN YAŞLI ADAM

    Görüntülerde yayaların neden olduğu trafik kazalarının ikincisinde ise Demiryalayan Türbesi'nin önünde yolcu indirmek için duran bir minibüsün önünden karşıya geçmek isteyen yaşlı adam, yoldan geçen diğer yolcu minibüsünü fark etmiyor ve minibüsün çarpması sonucu yola savruluyor.

    KAVŞAKLARDAKİ IŞIK İHLALLERİ EN BÜYÜK ETKEN

    Adliye Kavşağı'nda meydana gelen kaza ise sürücülerin trafik ışıklarının ihlalinin büyük tehlike oluşturduğunu bir kez daha anlatıyor. Fatih Kavşağı'nda meydana gelen kazalarda ise sürücülerinin dikkatsizliği göze çarpıyor. Kavşaktan dönüş yapmak isteyen araç sürücüleri, karşı istikametten gelen araçları dikkate almayınca kazalar önlenemez oluyor.

    DİKKATSİZ MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ

    Fatih Kavşağı'nda meydana gelen bir diğer kazada ise bir sürücü motosikleti ile yavaş şekilde ilerlerken, kavşaktan dönmek istiyor. Ancak tam o sırada gelen aracı görmeyince aracın altında kalıyor.
    Fuar Kavşağı'ndaki kazada da kavşaktan anayola girmek isteyen kamyon, ışık ihlali yaparak hızla yoldan geçmek isteyen kamyonete çarpıyor.

    ANİDEN DURAN ARACI AMBULANS ÇARPIYOR

    İstasyon Kavşağı'nda meydana gelen kaza görüntülerinde ise yolda aniden duran bir araca, arkadan gelen ambulans çarpıyor.




    Yayaların neden olduğu kazalar MOBEDE'de Yorumları