Şehitler için gelen sporcular, alkışlarla uğurlandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2011 (15:56)   Son Mesaj: 01-07-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 397  

    01-07-2011

    Şehitler için gelen sporcular, alkışlarla uğurlandı

    Şehitler için gelen sporcular, alkışlarla uğurlandı


    Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için 25 Aralık’ta İstanbul’dan bisikletleriyle yola çıkan ve Karadeniz sahil yolundan Ardahan’a ulaşan sporcular, burada coşkuyla karşılandı.

    Ardahan Valiliği önündeki Milli Egemenlik Parkı'nda bisikletçiler için bir karşılama töreni düzenlendi. Sıfırın altında 5 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen karşılamaya gelen öğrenciler, gerçekleştirdikleri organizasyon için sporculara şükranlarını iletti.

    Törene katılan Vali Mustafa Tekmen, sporcuları teker teker kutlayarak yaptıkları organizasyonun çok anlamlı olduğunu belirtti. Sporcuların Ardahan"a gelip kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Vali Tekmen, "Yaptığınız iş kutsal bir görevdir. Millet olarak biz vefakâr bir milletiz.

    Nankör bir millet değiliz. İşte görüyorsunuz aradan kaç yıl geçmesine rağmen bu toprakları savunmak uğruna şehit düşen vatan evlatlarını 96 yıl sonra tekrar bize andırıyorsunuz, bu güzellikleri bize yaşatıyorsunuz. Şehitlerimizin ruhlarını şad ediyorsunuz. Sizleri selamlamakla mutluluk duyuyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.
    Ardahanlıları kendilerine gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını anlatan İstanbul Bisiklet Takımı İl Temsilcisi Tuna Akyüz, İstanbul"dan getirdikleri toprağı 90 bin askerlerin şehit düştüğü Allahuekber Dağları"na emanet edeceklerini ifade etti. Daha sonra il protokolü sporcuların yanlarından getirdiği içi toprak dolu kavanoza Ardahan"dan da toprak ilave etti.

    Vali Tekmen"in start vermesiyle Kars"a doğru yola çıkan sporcuları öğrenciler ve vatandaşlar alkışlarla uğurladı. Yaklaşık bin 800 kilometre yol yapan sporcuların anma turu Sarıkamış Şehitliği"nde son bulacak. Törene, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali yardımcıları Ahmet Karatepe ile Sedat Yıldırım"ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz da katıldı.




    Şehitler için gelen sporcular, alkışlarla uğurlandı Yorumları