Osmaniye'de kurtuluş coşkusu yaşandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2011 (15:56)   Son Mesaj: 01-07-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    01-07-2011

    Osmaniye'de kurtuluş coşkusu yaşandı

    Osmaniye'de kurtuluş coşkusu yaşandı


    Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlandı.

    Kurtuluş etkinliklerinde çeşitli sportif yarışmalar, konferans ve seminerler, fotoğraf sergisi, fener alayı ve konserler düzenlenerek şiir ve kompozisyon yarışmaları yapıldı.
    Sabah saatlerinde Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ve şehitlikteki tören ile başlayan kutlama programı havanın yağışlı olması nedeniyle Cebelibereket Kültür Merkezi'nde devam etti.

    6. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu, Osmaniye Belediyesi Mehteran Konseri ve Halk Oyunları gösterisi ile başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara "Bugün, tertemiz vatan toprağını düşmanlara çiğnetmeyen ecdadımızın, şanlı bayrağımızın ebediyete kadar Osmaniye"de dalgalanması için kazandığı zafer günüdür." dedi.

    Kara, "Osmaniye ve bölgesinde verilen vatan mücadelesi, destanlaşan bir kurtuluşun hatıraları ile doludur. Rahime onbaşı"nın, Palalı Süleyman"ın, Saim bey"in, Kelci oğlu Ali"nin, Divlimoğlu Hacı Efendi"nin ve adını burada sayamadığımız yüzlerce kahraman Türk evladının vatanları uğruna şehit olduğu bu topraklar, bizlere onların mirasıdır. Bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bir vatan borcudur." diye konuştu.

    Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise "Zamanında Osmaniye ve ülkemizin bütün bölgelerinde insanımız düşmanlara karşı en güzel cevabı vermiş. Bizler bu bayrağın altında dik durdukça, birbirimizi sevdikçe, beraber olduğumuz müddetçe bu ülkeyi tek bayraktan, tek milletten ve tek dilden ayırmaları bölmeleri mümkün değildir. Bu vatan, millet ve bayrak için canlarını veren şehitlerimiz ile gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından bir hafta boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

    Cebelibereket Kültür Merkezi'ndeki programın ardından Merkez Enver-ul Hamit Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu.




    Osmaniye'de kurtuluş coşkusu yaşandı Yorumları