Rizeliler, Sarıkamış şehitlerini anmak üzere yol çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (14:54)   Son Mesaj: 01-07-2011 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 597  

    01-07-2011

    Rizeliler, Sarıkamış şehitlerini anmak üzere yol çıktı

    Rizeliler, Sarıkamış şehitlerini anmak üzere yol çıktı


    Bu yıl 96'ncısı düzenlenecek olan Sarıkamış şehitlerini anma programına katılmak üzere 45 kişilik Rize Belediyesi ekibi Kars'ın Sarıkamış ilçesine gitmek için yola çıktı.

    24 Aralık 1914 -05 Ocak 1915 tarihler arasında yapılan Osmanlı- Rus savaşı esnasında Allahüekber Dağları'nda 90 bin Mehmetçik donarak şehit düşmüştü. Bu vesile ile her yıl Kars Valiliği tarafından Sarıkamış'ta tertiplenen anma törenlerinin bu yıl 96'ncısı düzenleniyor. Anma programına katılmak üzere Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi meclis üyeleri ve daire müdürlerinden oluşan 45 kişilik ekip, Kars Valiliği'nin davetlisi olarak hafta sonunu Kars'ta geçirecek ve anma etkinliklerine katılacak.
    Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, "Sarıkamış şehitlerimizi anma programına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da belediye meclis üyelerimiz ve daire Müdürlerimizden oluşan gurupla katılıyoruz. Benim amcam da Sarıkamış şehitlerindendir, birçok Rizeli hemşehrilerimizin de mutlaka yakınlarından bu büyük harekâta katılarak orada şehit düşen dedeleri amcaları olmuştur. Dileğimiz bu gibi savaşların dünyada yaşanmaması ve barışın kardeşliğin bol olduğu bir yaşam geçirmemiz. Bu vesileyle bu Vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır ve uzun ömür diliyorum. Ayrıca ilimizde hazırlıklarını tamamladığımız son aşamaya gelen güzel bir şehitlik anıtı yaptırmayı düşünüyoruz. Umuyorum ki bu yıl içerisinde bitmiş olur." dedi.

    Belediye önünde toplanan heyet, daha sonra otobüslerle Kars'ın Sarıkamış ilçesine gitmek üzere yola çıktı.




    Rizeliler, Sarıkamış şehitlerini anmak üzere yol çıktı Yorumları