Arıtman: Salıverme işlemi ertelenmeli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (14:37)   Son Mesaj: 01-07-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    01-07-2011

    Arıtman: Salıverme işlemi ertelenmeli

    Arıtman: Salıverme işlemi ertelenmeli


    CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman, serbest bırakılan tutuklular ile ilgili verilen hükümle alakalı hata olduğunu belirterek, ''Gerekli yasal düzenleme yapılıncaya kadar salıverilme işlemleri ertelenmelidir” dedi.


    CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman, serbest bırakılan tutukluların her gün karakola gidip imza vermesi gerekliliği şeklinde hüküm olmasına rağmen, imza vermeyen kişi hakkında ne yapılacağına dair hiçbir düzenleme yapılmadığını belirterek, "Vahim bir hata yapılmıştır. Gerekli yasal düzenleme yapılıncaya kadar salıverilme işlemleri ertelenmelidir" dedi.
    -"KAÇABİLİRLER"-

    Yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman, şöyle dedi:

    "Gelinen nokta itibarıyla karakolda imza vermediği takdirde hiçbir cezai yaptırımın düzenlenmediği gerekçesiyle sanıkların kaçabileceği, yargılamalara devam edilemeyeceği öngörülerek gerekli yasal düzenleme yapılıncaya kadar salıverilme işlemleri ertelenmelidir."

    -"TAYYİP AFFI VİCDANLARI SIZLATTI"-

    Hizbullah üyelerinin tahliye edilmesine de tepki gösteren Aritman, "Tayyip affı vicdanları sızlattı" dedi. Aritman, şöyle devam etti:

    "188 kişiyi katleden Hizbullah üyelerinin tahliyesinde çekilen halaylar aynen Habur"dan gelip, sözde mahkemeden transit geçenler gibi milletin bağrına bir hançer olarak saplandı."

    Toplumun derin bir travma yaşadığına dikkat çeken Aritman, "Hizbullahçıların yanında güvenlik güçlerimizi şehit eden PKK"lıların, seri katillerin, mafyanın, uyuşturucu tacirlerinin, dört yaşındaki bebeğe bile tecavüz eden sapıkların da tahliyesi millete saplanan hançerin kanırtılması gibi etki yaptı" yorumunu yaptı.

    -"GENÇLERE ACIMASIZCA SALDIRILIYOR, ELİ KANLI KATİLLER ŞEFKATLE KUCAKLANIYOR"-

    AKP"yi sert sözlerle eleştiren Aritman, "AKP iktidarı masum ve haklı taleplerle sesini duyurmaya çalışan üniversiteli gençlere acımasızca saldırırken eli kanlı katilleri şefkatle kucaklıyor" dedi. İktidarı suçu yargıya atmakla suçlayan Aritman, şöyle dedi:

    "İktidar suçu yargıya atmaya çalışmasın. Yargı iktidarın çıkardığı yasaları uygulamak zorunda. Zaten emir eri konumuna getirilmiş durumda. Bir de salıverilen eli kanlı katiller, caniler ortadan kaybolur, mahkemelere gelmezlerse, kaçarlarsa Başbakan"ı, AKP"yi milletin adaletinden hiç kimse kurtaramaz. Kamuoyu, Rahşan affının travmasını, acılarını unutmamışken Tayyip affı ile çok daha derinden sarsılmıştır. Yargıçlarımızın yapabileceği bir şeyler var; toplumda infiale yol açan, halkı galeyana getiren olaylarda tutuklama kararı alabilirler. Eğer AKP iktidarının değil de milletin yargıçlarıysalar gereğini acilen yapsınlar. Yoksa Tayyip affı onları da yakacak."




    Arıtman: Salıverme işlemi ertelenmeli Yorumları