Başbakanlık'tan Gönül iddialarına yanıt   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (14:37)   Son Mesaj: 01-07-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    01-07-2011

    Başbakanlık'tan Gönül iddialarına yanıt

    Başbakanlık'tan Gönül iddialarına yanıt


    Başbakanlık, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül hakkında dile getirdiği iddialara ilişkin açıklama yaptı.


    Başbakanlık, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül"ün, "Bilgileri yer yerlere ulaştırır" endişesiyle 27 Nisan bildirisinden sonraki 28 Nisan Bakanlar Kurulu toplantısına alınmadığına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.
    -27 NİSAN"DAN SONRA KABİNE TOPLANMADI, 1 MAYIS"A DA GÖNÜL KATILDI-

    Başbakanlık Basın Merkezi"nden yapılan açıklamada, bazı gazetelerde CHP Konya Milletvekili Atilla Kart"ın Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül hakkında dile getirdiği iddialara ilişkin haberler yayınlandığı hatırlatıldı. Başbakanlık, Kart"ın "27 Nisan bildirisinden sonra 28 Nisan"daki Bakanlar Kurulu toplantısına MSB Vecdi Gönül katılmadı. Hükümet, Bakanlar Kurulu toplantısındaki görüşmelerin Milli Savunma Bakanı aracılığı ile bir yerlere ulaştırılmasından mı endişe ediyor" soru ve iddiası hakkında şu açıklamayı yaptı:

    "Haberlerde yer alan iddialar tümüyle hayal ürünüdür. İddiaların aksine, 27 Nisan"dan bir gün sonra Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşmemiştir. 27 Nisan"dan sonra 1 Mayıs 2007 tarihinde yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısına ise Milli Savunma Bakanı Sayın Gönül de katılmıştır. Ayrıca yine kendisi 27 Nisan"ı müteakip Sayın Başbakanımızın başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutunda gerçekleşen ve bazı bakanların katıldığı değerlendirme toplantısında da hazır bulunmuştur. Bu nedenle CHP Milletvekili Sayın Kart tarafından ileri sürülen iddialar tamamen asılsızdır.




    Başbakanlık'tan Gönül iddialarına yanıt Yorumları