Diyarbakır'da bombalı saldırıya 845 yıl hapis istemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2011 (14:08)   Son Mesaj: 01-07-2011 (14:08)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    01-07-2011

    Diyarbakır'da bombalı saldırıya 845 yıl hapis istemi

    Diyarbakır'da bombalı saldırıya 845 yıl hapis istemi


    Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda termosa yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

    Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Hikmet Topal, Burhan Güneş ve Murat Ekin hazır bulundu.
    Duruşmada söz alan sanık Topal, adli emanette bulunan dizüstü bilgisayarında 4 adet belgenin bulunduğunu, bilgisayarın kendisine verilmesi halinde belgeleri mahkemeye sunacağını söyledi.

    Yer gösterme esnasında darbedildiğini ve bu görüntülerin daha sonra silindiğini ileri süren sanık Topal, ''Bu konu araştırılmalı. Ayrıca adliyeye ilk getirilirken görüntülerimin dosyaya delil olarak alınmasını talep ediyorum. Ben emniyetteki imzaları atmamın tek nedeni işkenceden kurtulmak içindi'' dedi.

    Mahkeme heyeti, sanık Topal'ın yakınlarının işkence iddiasıyla ilgili yaptığı şikayet nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, savcılığın söz konusu olayla ilgili olarak ''kovuşturmaya yer olmadığına'' dair karar verdiğini açıkladı.

    Sanıklar Burhan Güneş ve Murat Ekin'in de savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

    İDDİANAMEDEN

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Topal ve Güneş'in, TCK'nın ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma'' suçundan 1'er, ''kasten adam öldürme'' suçundan da 10'ar kez olmak üzere 11'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması'' ve ''mala zarar verme'' suçlarından da 625'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istenmişti.

    Diğer sanık Ekin'in de olayda kullanılan bombanın hazırlanması eylemine katıldığı gerekçesiyle aynı suçlardan 845 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

    Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi'nde, 12 Eylül 2006'da, termos içine yerleştirilmiş bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişi yaşamını yitirmişti.




    Diyarbakır'da bombalı saldırıya 845 yıl hapis istemi Yorumları