Ankara'da otomobil dolandırıcılığı: 56 gözaltı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (13:08)   Son Mesaj: 01-07-2011 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 575  

    01-07-2011

    Ankara'da otomobil dolandırıcılığı: 56 gözaltı

    Ankara'da otomobil dolandırıcılığı: 56 gözaltı


    Ankara'da, araçlarını satmak isteyen kişileri dolandırarak satış hakkını alan ve aynı gün araçları üçüncü kişileri devrettiği ileri sürülen dolandırıcılık çetesi yönelik operasyonda 56 kişi gözaltına alındı. Dolandırıcılık yöntemiyle üçüncü kişilere satılan 53 araca el konuldu.

    Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, araçlarını satan bazı kişilerin dolandırılması olayları üzerine, yaklaşık 6 ay önce ''Dolandırıcılık Vadisi'' adı altında bir çalışma başlattı.
    Ankara polisi, Altındağ Uluğbey Mahallesi'nde faaliyet gösterdiği belirlenen çeteye yönelik başlattığı çalışma çerçevesinde tanınmamak için ''simitçi, sucu, inşaat işçisi, hurdacı'' gibi davranarak bilgi topladı.

    Teknik takip de yapan polis, Romanca konuşan çete elemanlarının telefon görüşmelerini izleyerek suç yöntemlerini belirledi.

    Genellikle il dışından internet üzerinden araçlarını satan kişileri tercih ederek, bu kişileri Ankara'ya davet eden ve hesaplarına güven telkin etmek amacıyla 500 lira yatıran çete mensuplarının, gelen araç sahiplerini göstermelik olarak kiraladıkları lüks bir eve götürerek kandırdıkları tespit edildi.

    Evde ağırladıkları kişilere ''hasta'' olduklarını belirterek, noter satışını para vermeden alan zanlıların, aynı gün araçları üçüncü kişilere devrettikleri belirlendi.

    Çalışmanın operasyona dönüştürülmesi üzerine polis Özel Harekat Şubesinden yapılan takviye ile Uluğbey Mahallesi'nde baskın düzenledi.

    Burada yapılan aramalarda 56 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 17'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Aralarında çete liderliğini yaptığı kaydedilen Mustafa Ç'nin de bulunduğu 29 kişi adliyeye sevk edildi.

    Üçüncü kişilere satışı yapıldığı ileri sürülen 53 araca el konuldu.

    Polisin yaptığı aramalar sırasında 3 pompalı tüfek, 3 kurusıkı tabanca ve çok sayıda çalıntı olduğu değerlendirilen elektronik eşya elde edildiği bildirildi.




    Ankara'da otomobil dolandırıcılığı: 56 gözaltı Yorumları