Elektrik direğinde esrar zulası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (13:04)   Son Mesaj: 01-07-2011 (13:04)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    01-07-2011

    Elektrik direğinde esrar zulası

    Elektrik direğinde esrar zulası


    İzmir'de uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda, sokak aydınlatmasında kullanılan elektrik direğinin ''zula'' olarak kullanılıp esrar satıldığı belirlendi. Elebaşılığını bir kadının yaptığı ileri sürülen gruba yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

    Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği denetimlerde uyuşturucu kullandığı belirlenen 19 kişiyi tespit etti. Bu kişilerin ifadelerini alarak mahkemenin ''denetimli serbestlik'' kararıyla serbest bırakan polis, uyuşturucuyu temin etmeleri konusunda elde ettiği bilgiler doğrultusunda ''torbacı'' olarak adlandırılan sokakta uyuşturucu satanlara yönelik takip başlattı.
    Satıcıları ve bağlantılarını tespit eden ekipler, uyuşturucu satışının yapıldığı noktalara gizli kameralar yerleştirerek, pazarlık anlarını ve satışları görüntüledi.

    -ELEKTRİK DİREĞİNİ ''ZULA'' YAPTILAR-

    Polislerin elde ettiği görüntülerde, zanlıların kaldıkları evlerin yakınlarındaki bazı elektrik direklerinde bulunan kapakları tornavidayla açarak içine birer içimlik halde paketlenmiş esrarları koydukları, alıcılarla pazarlık yapmalarının ardından sakladıkları esrarı elektrik direklerinden alarak sattıkları ve böylelikle polis operasyonunda üzerlerinde ya da evlerinde uyuşturucuyla yakalanmaktan kurtulmayı amaçladıkları tespit edildi.

    Ekiplerin bir süre devam ettirdiği takibin ardından belirlenen noktalara düzenlediği eş zamanlı operasyonda, şebekenin elebaşısı olduğu ileri sürülen ''Sultan ana'' lakaplı S.E, oğulları M.E, B.E, C.E, P.E, gelini Y.E'nin de aralarında yer aldığı 18 kişi yakalandı. Operasyonda 6 kilo 455 gram esrar, 1 tabanca, 1 hassas terazi ele geçirildi.

    Zanlıların, uyuşturucu tacirlerince İzmir'e getirilen esrarı satın alarak, birer içimlik paketler haline getirdiği ve birlikte hareket ettikleri ''torbacılar''a ulaştırarak Karşıyaka ile Karabağlar ilçelerinde sokaklarda satılmasını sağladıkları ileri sürüldü.

    Çoğunun aynı suçtan poliste kaydı bulunduğu bildirilen elebaşı S.E, oğulları ve gelininin de aralarında bulunduğu 18 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.




    Elektrik direğinde esrar zulası Yorumları