Füze kalkanı için geri sayım başaladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (10:37)   Son Mesaj: 01-07-2011 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    01-07-2011

    Füze kalkanı için geri sayım başaladı

    Füze kalkanı için geri sayım başaladı


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, füze savunma sisteminin komuta ve kontrol düzenlemelerinin ne şekilde olacağına ilişkin bilgi verdi.

    CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk"ün soru önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, füze savunma sisteminin komuta ve kontrol düzenlemelerinin ne şekilde olacağına ilişkin çalışmalara önümüzdeki dönemde "ittifak"ın ilgili komitelerinde başlanacağını bildirdi.
    -"AMAÇ SAVUNMA"-

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO"nun füze savunması mimarisinin kurulmasındaki amacın, balistik füze yayılmasının beraberinde getirdiği risk ve tehlikelerin bertaraf edilmesi ve her bir müttefikin güvenliğinin ve savunmasının sağlanması olduğunu belirtti.

    -"ULUSAL FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"-

    "Balistik füze tehdidine karşı ulusal düzeyde tedbirler alınması esasen tarafımızdan da değerlendirilmekte ve ulusal füze savunma sisteminin geliştirilmesi üzerinde çalışılmaktaydı" diyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "NATO tarafından geliştirilmesi öngörülen ve saldırı unsurlarından ziyade savunma özellikli yeteneklere dayandırılacak proje Türkiye"nin savunmasına katkıda bulunacak niteliktedir" dedi.

    -"İSRAİL"İN KORUNMASINA YÖNELİK DEĞİL"-

    Söz konusu sistemin NATO ülkelerine koruma sağlayacağına dikkat çeken Dışişleri Bakanı, "Dolayısıyla basında yer alan ve bu sistemin İsrail"in korunmasına yönelik olacağı yönündeki haberler de doğruyu yansıtmamaktadır. Adı geçen ülkenin füze savunması alanında ABD ile ikili düzeyde bir işbirliğinin mevcut olduğu esasen bilinmektedir" dedi.

    -"SİSTEMİN HANGİ MÜTTEFİK ÜLKELERDE YER ALACAĞI BELİRLENMEDİ"-

    NATO"nun füze savunma sistemi oluşturmasına yönelik olarak alınan ilke kararında bu sistemin hangi müttefik ülkelerde yer alacağının belirlenmediğine işaret eden Dışişleri Bakanı, şöyle dedi:

    "Sistemin komuta ve kontrol düzenlemelerinin ne şekilde olacağına ilişkin çalışmalara da önümüzdeki dönemde ittifakın ilgili komitelerinde başlanacaktır."(




    Füze kalkanı için geri sayım başaladı Yorumları