'DP'nin mücadelesini AK Parti bayraklaştırdı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-06-2011 (17:36)   Son Mesaj: 01-06-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    01-06-2011

    'DP'nin mücadelesini AK Parti bayraklaştırdı'

    'DP'nin mücadelesini AK Parti bayraklaştırdı'


    Avrupa Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Zeynep Dağı, AK Parti’nin Demokrat Parti’nin demokrasi mücadelesini kurumsal hüviyete taşıyarak bu tarihi mirası adeta bayraklaştırdığını söyledi.

    Demokrat Parti"nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle TBMM"de gündemle ilgili bir konuşma yapan Sayın Dağı, Demokrat Parti"nin Türkiye"nin anti-demokratik partiler mezarlığındaki herhangi bir parti değil, günümüzde de demokrasi kültür ve geleneğimizin rehberi olduğunu belirtti.

    Demokrat Parti ülkenin demokrasi rehberi Sözlerine Demokrat Parti"nin hayatta bulunmayan kurucuları ile demokrasi şehitleri Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu"yu rahmetle anarak başlayan sayın Dağı, Demokrat Parti"yi anlamanın en iyi yolunun partinin dayandığı temel ilkelerin bilinmesi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Partinin geniş halk kitleleri ile bütünleşmesi, halkın gelenek-görenek ve dini değerlerine saygı duyan politikaları öncelemesi ve özel girişimciliği cesaretlendirmesi Demokrat Partinin neden sivilleşmenin mimarı olarak görülmesi gerektiğini özetlemektedir."

    Tek Parti zihniyeti ülkeyi parçalama noktasına getirdi

    Türkiye"nin tek parti zihniyetinin yansımaları günümüze kadar uzanan çatışmaların kaynağı olduğunu belirten Dağı, "Ülkenin değerler sistemi ile uğraşmak, idelojik kamplaşmalarla toplumu parçalamak, kültürel yozlaşmanın tetikleyici unsuru olmak mıdır, modernleşmenin gereği? Cumhuriyet eliti, tek partili CHP iktidarında halka rağmen halk için yürütülen/bu jakoben aydınlanma modeli ile hem siyasal hem de kültürel alanda bir yozlaşma ve çatışmanın fitilini ateşledi. Öyle ki uygulamaya sokulan antidemokratik uygulamalarla ülkenin iç enerjisi heba edilmekle kalmadı, etkileri günümüze kadar süren bir idelojik kamplaşmanın kökenleri de inşa edilmiş oldu." diye konuştu.

    Hassolar Mamolar bu ülkeyi yönetemez...

    "Tek Parti iktidarında dönemin CHP'sinin dayandığı güç, ne yazık ki halkın kendisi değildir" diye konuşan Sayın Dağı, "Onlara göre bu memleket "Hassoların, Mamoların yönetebileceği' bir ülke olamaz. Dönemin Ankara Valisi Nevzat Tandoğan'ın, 'bu memlekete komünizm getirilecekse onu da biz getiririz" diyebilecek kadar, küstahlaşabilmiş olması unutulamaz" dedi.

    Devletin kuruluş felsefesinin tam demokrasi üzerine oturduğunu, Demokrat Parti"nin bu uğurda büyük mücadeleler verdiğini anımsatan sayın Dağı, şunları söyledi: "Ülke olarak devletin kuruluş felsefesini oturup yeniden tartışmalı ve iç enerjimizi yok eden gereksiz çatışma alanlarından uzaklaşmalıyız. Türkiye bunu başardığı takdirde gücüne güç katacak noktada."

    Sivil anayasa ile demokrasi mücadelesi şölene çevrilecek...

    AK Parti"nin Demokrat Parti"nin demokrasi mücadelesini, yapısal reformlarla kurumsallaştırmak suretiyle bu mirasa sahip çıkarak bayraklaştırdığını belirten Dağı, "AK Parti, gücünü demokrasiden ve kendisini işbaşına getiren halktan alan iktidar partisi olarak, yapısal reformlarına devam ettikçe DP'nin başlattığı demokrasinin olgunlaşmasına dolayısı ile birlik ve bütünlüğün sağlanmasına hizmet etmektedir." dedi.
    AAPA Başkanı sayın Dağı, sözlerini, şu şekilde sürdürdü: "Türkiye son referandum ile anayasal düzlemde vesayetçi sistemin sona erdirilmesi yolunda büyük bir ivme kazanmış bulunuyor. Önümüzdeki dönem, söz konusu büyük reformların yeni bir sivil anayasa ile şekillenmesi yolunda artık bütün şartlar ve zemin hazır durumdadır. Benim de mensubu bulunmakla iftihar ettiğim AK Parti, inanıyorum ki sivil anayasanın da mimarı olarak, Demokrat Parti'nin başlattığı demokrasi geleneğini bir şölene çevirecektir."




    'DP'nin mücadelesini AK Parti bayraklaştırdı' Yorumları