Otomotiv ve Makine sanayide hedefler belirlendi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (17:21)   Son Mesaj: 01-06-2011 (17:21)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    01-06-2011

    Otomotiv ve Makine sanayide hedefler belirlendi

    Otomotiv ve Makine sanayide hedefler belirlendi


    Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun 57. toplantısında Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Türkiye Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı taslakları değerlendirildi.

    Hazine Müsteşarlığı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu"nun gerçekleştirilen 57. toplantısında Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Türkiye Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı taslaklarının değerlendirildiğini ifade ederek, her iki sektör için 2011-2014 dönemi hedeflerine ulaşmak için atılması gerekilen adımların ele alındığını bildirdi.
    Hazine Müsteşarlığı"ndan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Koordinasyon Kurulu"nun Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki 57. toplantısını; Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün katılımı ile dün gerçekleştirdiği ifade edilerek, toplantıda, "Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" ile "Türkiye Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" taslaklarının değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda kamu ve özel sektörden ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla hazırlanan bu iki dokümanın, "Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi" esas alınarak 2011-2014 döneminde adı geçen iki sektöre yönelik temel hedefleri, öncelikleri ve belirlenen hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımları içerdiği ifade edildi.




    Otomotiv ve Makine sanayide hedefler belirlendi Yorumları