Kutluata: Yasa hükümet için samimiyet testi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (16:34)   Son Mesaj: 01-06-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    01-06-2011

    Kutluata: Yasa hükümet için samimiyet testi

    Kutluata: Yasa hükümet için samimiyet testi


    MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba tasarıyı “Şekilsiz bir torba haline gelen bu yasa Hükümet açısından bir samimiyet testi haline gelmiştir” sözleriyle değerlendirdi.

    Kutluata, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Plan Bütçe Komisyonu"nda görüşülen torba tasarıyı eleştirdi. Borçların yeniden yapılandırılması konusunda hükümeti 2008 yılından bu yana uyardıklarını ve kanun teklifleri verdiklerini kaydeden Kutluata, "Çok gecikmiş olmasına rağmen bir an önce yasalaşması için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu açıkladığımız borçların yeniden düzenlenmesi konusu bu aşamadan sonra yeni bir istismar sürecine sokulmuştur" dedi. Kasım ayı içinde tasarının yasalaşabileceğini ancak hükümetin savsakladığını savunan Kutluata, vergi borcundan elektrik faturası borçlarına prim borcundan öğrenci kredisine kadar pek çok kesim için önemli olan torba tasarı konusunda muhalefetin verdiği desteği hükümetin fırsat olarak kullanma arzusunda olduğunu söyledi. Kutluata "19-20 madde halindeki bu bölüme eklenen ilgili ilgisiz maddelerle yasa tasarısı, önce torba adını almış ardından şimdilik kaydı ile 129 çerçeve maddeye alt maddelerle birlikte 216 maddeye çıkmıştır. Tasarı, 30 ayrı kuruluş ve bakanlığı ilgilendirmektedir. Ayrıca, tasarının içerdiği konular itibarıyla 8 ayrı ihtisas komisyonunda ayrı ayrı görüşülmesi gereken maddeler vardır. İlaveten, 56 ayrı kanun teklifinin tasarıyla ilgili olduğu için birleştirilmesi öngörülmüştür" diye konuştu. Kutluata şunları söyledi:
    "Şekilsiz bir torba haline gelen bu yasa hem zamanlaması hem kapsamı hem de süreci bakımından Hükümet açısından bir samimiyet testi haline gelmiş ve hükümetin bu açıdan durumunu ortaya koymuştur. Torba yasa kesimlerin hemen hepsinin haklarının genişletilmesi veya iadesine imkan veren bir fırsat olarak önümüze gelmişken hükümetin her iyi düzenlemeyi reddettiğini gördük. En son 5 Ocak günü görüşülen kısmı ile ayrılıp, yani alacakların yeniden yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"da yapılan değişiklikler kısmı ile birlikte genel kurula indirilmesini teklif ettik yine sonuç alamadık. Vatandaşlarımızın acil sıkıntılarına çözüm getirecek bir düzenleme 2008"den beri geciktirilmekte ve torba yasa haline getirildiği için de haklı tartışmalarla uzamaktadır."

    -"SAVSAKLANMASINI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"-

    İktidarı muhalefetin desteğini ve kamuoyunun beklentilerini istismar ederek bir çok kabul edilemez düzenlemeyi tasarıya sokmaya çalışmakla da suçlayan Kutluata, "Teklifimiz dün kabul edilseydi bu hafta sonu çıkacak olan düzenleme, bugün kabul edilirse önümüzdeki salı günü yasalaşabilir. Bu kadar acil bir ihtiyacın bu şekilde savsaklanmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.

    ANKA




    Kutluata: Yasa hükümet için samimiyet testi Yorumları