Reçete yolsuzluğuna doktor ve eczacı da karıştı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (16:06)   Son Mesaj: 01-06-2011 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    01-06-2011

    Reçete yolsuzluğuna doktor ve eczacı da karıştı

    Reçete yolsuzluğuna doktor ve eczacı da karıştı


    Elazığ'da reçetelere usulsüz olarak mal fazlası ilaçları yazarak devleti zarara uğrattıkları öne sürülen aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

    Alınan biliye göre, ilde faaliyet gösteren bazı eczanelerin ilaç firması mümessilleri ile bağlantılı sahte belge düzenleyerek menfaat sağladıkları bilgisini alan polis başlattığı soruşturmada, şebekenin içinde ildeki bazı resmi kurum ile özel fabrikaların kurum doktorlarının da bulunduğunu belirledi.
    Operasyon başlatan polis, aralarında iki doktor, iki eczacı, bir ilaç mümessili, eczane ile kurum çalışanların da bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada kendilerinde olması gerekenden fazla miktarda rapor ve reçete fotokopileri de bulundu.

    Soruşturmada, resmi kurum ve özel fabrikalarda çeşitli birimlerde yaklaşık bir yıldan bu yana başta ''mantar'' olmak üzere çeşitli sağlık taramaları yapıldığı, taramadan geçirilen ya da geçirilmeyen kurumdaki personele 'Mantar'' teşhisi konularak mal fazlası ilaçların reçetelere yazıldığı ve reçetelerin fatura edildiği belirlendi.

    Yapılan ilk tespitlere göre zanlıların bu işlemden yüksek miktarda kazanç sağladıkları tespit edildi.

    Zanlılar adliyeye sevk edildi.




    Reçete yolsuzluğuna doktor ve eczacı da karıştı Yorumları