Yakalanınca 'devlet için çalışıyorum' dedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (15:06)   Son Mesaj: 01-06-2011 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    01-06-2011

    Yakalanınca 'devlet için çalışıyorum' dedi

    Yakalanınca 'devlet için çalışıyorum' dedi


    İzmir'de, kendilerini şirket avukatı olarak tanıtıp ''orijinal olmayan'' ayakkabı sattıklarını ileri sürerek iş yeri sahiplerinden para alan 2 kişi, gözaltına alındı.

    Alınan bilgiye göre, Karabağlar'da ayakkabıcılık yapan Y.B. (28) polise başvurusunda, kendisini bir ayakkabı markasının avukatlık bürosunda görevli olarak tanıtan kişinin, sattığı malların orijinal olmadığını, elinde bunu kanıtlayacak fotoğraflar bulunduğunu ve orijinal olmayan ayakkabı satmanın cezasının 300 bin lira olduğunu ifade ederek kendisine kağıt imzalattığını, bir ayakkabıcı arkadaşından da aynı şekilde 100 lira alındığını ihbar etti.
    Polis ekipleri, ihbar sonucu verilen bilgilere uygun siyah bir otomobili tespit ederek takip etmeye başladı. ''Dur'' ihtarına uymayan otomobil, Eskiizmir Şehir Şakir Özkan Polis Merkezi önünde durduruldu.

    Gözaltına alınan otomobil sürücüsü S.A'nın (33), sorgulanması sırasında kaçma nedeni sorulduğunda, devletin gizli çalışanı olduğunu, kimliğinin açığa çıkmasını istemediğini, kendisinin devlet için çalışıp fotoğraf çektiğini, fotoğrafları İstanbul'daki bir avukata gönderdiği ve istenirse telefonla kendisini görevlendirenlerle görüştürebileceği cevabını verdiği öğrenildi.

    Yapılan araştırmada, zanlı S.A'nın, H.A. (37) ile hareket ederek aynı yöntemle 7 kişiyi dolandırdığı tespit edildi.

    S.A. ve H.A, sorgulanmalarının ardından, ''kendilerini avukat olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları'' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.




    Yakalanınca 'devlet için çalışıyorum' dedi Yorumları