Kavga çıkan köy abluka altında   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (14:06)   Son Mesaj: 01-06-2011 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    01-06-2011

    Kavga çıkan köy abluka altında

    Kavga çıkan köy abluka altında


    Şanlıurfa'da sulama birliği seçimlerinden dolayı bir kişinin öldüğü 32 kişinin de yaralandığı kavganın ardından Jandarma aynı aşirete mensup akrabaların yaşadığı iki köyde yoğun güvenlik önlemi aldı.

    Köylere giriş çıkışları kontrol altında tutan jandarma dün geceden bu yana tarafların yaşadığı köylerde panzerlerle nöbet tutuyor.
    Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Koç, kaya ve Beyazkuş ailesine mensup bir gurup Tektek Sulama Birliğinin seçimlerinde kendilerini desteklemedikleri iddiasıyla dün Uzun köyüne giden aynı aşirete mensup akrabalarının bulunduğu minibüse saldırmışlardı. GAP Arena Stadyumunun yanındaki Kısas yolu üzerinde çıkan pompalı tüfek, bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada ortalık bir anda savaş alanına döndü. Aldıkları darbelerle yaralanan 33 kişi olay yerine gelen ambulanslarla Şanlıurfa daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Ahmet Aslan (50) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Takviye ekiplerin gelmesiyle güçlükle önlenen kavgada 56 kişi göz altına alındı. 2'si sivil polis aracı olmak üzere 8 aracında hasar gördüğü kavga sonrası polis kent merkezinde geniş güvenlik önlemi alırken, taraftar arasında şehir merkezinde çıkan kavganın yaşadıkları köylere sıçramaması için Mutluca ve Uzun köylerine çok sayıda jandarma sevk edildi.

    Çıkan kavgada yaşamını yitiren Ahmet Aslan'ın bu gün sabah saatlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan cenazesi Uzun köyünde göz yaşları arasında toprağa verildi. Saldırıyı gerçekleştirdikleri ileri sürülen Koç, Kaya ve Beyazkuş ailelerinin yaşadığı Mutluca ile Aslan ailesinin yaşadığı Uzun köyü jandarma koruması altına alındı. Mutluca köyünün giriş ve çıkışlarında kontrol noktası oluşturan Jandarma köye giriş çıkış yapanları kimlik kontrolünden geçiriyor. Koç, Kaya ve Beyazkuş ailelerinin yaşadığı Mutluca köyüne düzenlenecek olası saldırıya karşı jandarma köyün içersinde panzerlerle dün geceden bu yana nöbet tutuyor. Ölen Ahmet Aslan'ın taziyesinin yapıldığı Uzun köyünde de güvenlik önlemleri artırıldı.

    İKİ KÖYÜN SAKİNLERİ ARASINDA ÇIKAN KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN ASLAN'IN CENAZESİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA TOPRAĞA VERİLDİ

    Şanlıurfa'da, 2 köyün sakinleri arasında yaşanan kavgada hayatını kaybeden Ahmet Aslan'ın cenazesi yoğun güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.

    Dün, aralarında daha önce husumet bulunan Uzunköy ve Mutluca köyünün sakinleri arasında Kısas yolu üzerinde çıkan ve 23 kişinin yaralandığı kavgada yaralanan ve kaldırıldığı hastaneden hayatını kaybeden Aslan'ın cenazesi, bu sabah Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Mutluca köyüne getirildi.

    Aslan'ın cenazesini, güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı mezarlıkta defnedildi.

    Bu arada iki köyde de alınan güvenlik önlemleri sürüyor. Köylerin girişinde arama noktaları oluşturan güvenlik güçleri, bölgeden geçen araçların kontrolünü yapıyor.

    Dün, kent merkezinde 2 köy sakinlerinin arasında çıkan ve pompalı av tüfeklerinin de kullanıldığı kavgada, bir kişi ölmüş, 23 kişi de yaralanmıştı. 35 kişinin gözaltına alındığı olaya müdahale eden polis ekiplerine ait 2 sivil aracın da aralarında bulunduğu 7 araç da zarar görmüştü.




    Kavga çıkan köy abluka altında Yorumları