Davutoğlu Afgan mevkidaşıyla görüştü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-06-2011 (11:34)   Son Mesaj: 01-06-2011 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 503  

    01-06-2011

    Davutoğlu Afgan mevkidaşıyla görüştü

    Davutoğlu Afgan mevkidaşıyla görüştü


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Resul ile biraraya geldi. Davutoğlu, Türkiye ile Afganistan ilişkilerinin, "tarihin derinliğine giden ilişkiler" olduğunu söyledi.

    Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Resul ile çalışma kahvaltısında biraraya gelen Davutoğlu, konuk Dışişleri Bakanını Türkiye'de görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
    Resul'un, iki hafta önce Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi ve Türkiye-Pakistan-Afganistan Üçlü Zirvesi için Türkiye'de olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Kendisini bu sefer Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'na hitap etmek için davet ettik. Kırmadılar bizi ve hitap için ülkemize geldiler. Türkiye onların ikinci evi. Afganistan da bizim için böyle. Bu vesileyle kendileriyle tekrar ikili ilişkileri, Afganistan'daki son durumu ve bölgesel konuları da görüşme imkanı bulacağız." dedi.

    "Türkiye-Afganistan ilişkileri, tarihin derinliğine giden ilişkilerdir" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin, Afganistan'ın huzurunu, istikrarını, barışını, refahını kendi huzuru, istikrarı, barışı, refahı olarak gördüğünü kaydetti.

    Türkiye'nin elinden gelen bütün imkanlarla Afganistanlı kardeşlerinin yanında olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Biliyoruz ki her konuda da Afganistan, Türkiye'nin yanındadır. Bunun için gerek ikili bağlamda, gerek bölgesel çok taraflı ilişkilerde Afganistan'la ilgili konuları hem gündeme getirme, destekleme konusunda, hem de en etkin şekilde Afganistan'a destek konusunda fiilen alanda çalışmaları hususunda da Türkiye her zaman öncülük etmiştir, öncülük etmeye devam edecektir." diye konuştu.

    Türkiye'nin Afganistan ile ilişkilerinin daha da kökleşerek gelişmesine büyük önem verdiğini vurgulayan Davutoğlu, Afganistan'ın en kısa sürede bugün karşı karşıya olduğu sıkıntılardan kurtulup, onurlu Afgan milletinin tekrar uluslararası toplumda en mutena yeri alması konusunda da Türkiye'nin elinden geleni yapmaya devam edeceğini kaydetti.

    Resul'u Türkiye'de görmekten çok büyük mutluluk duyduğunu yineleyen Davutoğlu, "İnşallah bu ziyaretlerinde büyükelçilerimiz de onun engin tecrübesinden, bilgi birikiminden istifade imkanı bulacakları için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.




    Davutoğlu Afgan mevkidaşıyla görüştü Yorumları