Yargıtay Başkanvekili tahliyeleri anlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-05-2011 (22:58)   Son Mesaj: 01-05-2011 (22:58)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    01-05-2011

    Yargıtay Başkanvekili tahliyeleri anlattı

    Yargıtay Başkanvekili tahliyeleri anlattı


    Terör suçlarından yargılananlara azami 10 yıl tutukluluk süresi kararını veren ve peşpeşe gelen tahliyelerle tartışımanın mereki haline gelen Yargıtay'ın 9. Daire Başkan Vekili Ekrem Ertuğrul ilk kez konuştu.

    Hakim Ertuğrul, terör örgütü tutuklularını serbest bıraktıkları yönündeki eleştirilere üzüntüyle yaklaştı. "Daire olarak yasayı uygulamaktan başka çaremiz yoktu" dedi. Yasanın, 10 yıl tutukluluk süresini dolduran sanıkların zorunlu tahliyesini istediğini belirtti. kanaat kullanma yetkimiz yoktu dedi.
    9. ceza dairesi başkanvekili, davaların dairede uzadığı yönündeki eleştirilere de karşı çıktı. Rakamlarla konuştu, örnek verdi. Tahliye ile sonuçlandırdıkları son dosyaların kendilerine, 1 buçuk 2 ay önce gönderildiğini belirtti. Yargıtay 9. ceza dairesi üyelerinin, büyük bir özveri ile davaları incelediklerini ifade eden başkanvekili, dosyaların daireye gelene kadar geciktiğini söyledi.

    Hakim Ertuğrul, tutuklu dosyalarına öncelik verilmiyor eleştirisine de karşı çıktı. Önceli tutuklu dosyalarını inceliyoruz dedi... Ertuğrul, bazı gecikmelerin sebebinin sanıkların kendisi olduğunu söyleyerek yargı süresinin hızlandırılmasında siyasi iradeye de iş düştüğüne dikkat çekti.

    Samanyolu Haber




    Yargıtay Başkanvekili tahliyeleri anlattı Yorumları