Şefkat-Der'den evsizler için eylem   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (17:56)   Son Mesaj: 01-05-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 602  

    01-05-2011

    Şefkat-Der'den evsizler için eylem

    Şefkat-Der'den evsizler için eylem


    Şefkat-Der üyesi bir grup, evsiz insanlara sahip çıkamadıkları ve yılbaşı gecesi bir kişinin donarak ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle sorumluları protesto etti.

    Taksim Meydanı'nda toplanan ve aralarında evsizlerin de bulunduğu bir grup, ''İstanbul'un göbeğinde donarak öldü'', ''Büyükşehir toplamak için eksi 4'ü bekliyor'' yazılı pankart açtılar.
    Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 100 bin insanın evsiz olduğunu, bunlardan 10 bininin İstanbul'da yaşam savaşı verdiğini söyledi.

    Sokakta yaşayan insanların sadece üşümediğini, aynı zamanda aç ve hasta olduğunu da ifade eden Bulan, Avrupa'daki kiliselerde evsiz insanlar için barınaklar açıldığını, fakat Türkiye'de aynı durumdaki insanların cami avlusuna dahi alınmadığını iddia etti.

    Bulan, 15 Aralık gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) evsiz insanları toplayarak bir spor kompleksine yerleştirdiğini, fakat havaların düzelmesiyle bu insanları tekrar sokağa bıraktığını ifade ederek, ''Evsizlerimiz sokaktan toplanırken tüm medyaya, topluma haber verilmişti ama 2-3 gün sonra havalar düzeldi diye tekrar sokağa bırakıldıklarında ise ne medyaya ne de topluma herhangi bir bilgi sunuldu'' dedi.

    -BİR GECE SABAHLAMAYA DAVET-

    İBB yetkililerinin kendilerine, ''Eksi 4 olmadan evsizlere yönelik bir hizmet veremiyoruz'' dediğini savunan Bulan, kısa süreli basın açıklamasında bile insanların titrediğini kaydederek, evsizlerin neler yaşadığını anlamaları için İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu bir gece Gezi Parkı'nda sabahlamaya davet etti.

    Bulan, evsiz insanların donarak ölümlerine göz yumdukları, yaşam haklarını hiçe saydıkları ve evsiz insanlara karşı görev ihmalleri yaptıkları gerekçesiyle İBB, İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklarındaki yetkililer hakkında idari soruşturma yapılması için Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa, adli soruşturma yapılması için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

    İBB yetkililerinin, son yıllarda evsizleri geç topladığını ifade eden Bulan, evsizlere sadece kar yağdığında değil, yağmur, fırtına ve soğukta da sahip çıkılmasını istediklerini belirtti.

    Annesi ölünce babası tarafından terk edilen ve 6 yıldır sokaklarda yaşamak zorunda kaldığını ifade eden 23 yaşındaki Cemal Semai de yaptığı konuşmada, İstanbul'a sığınma evleri yapmasını istedi.

    Uzun yıllardır sokakta yaşadığını kaydeden 52 yaşındaki Hidayet İpek ise soğuk havalarda yer açmalarını istedikleri belediyelerin kendilerine, ''Kışın sıcak memleketlere gidin'' dediklerini ileri sürdü.




    Şefkat-Der'den evsizler için eylem Yorumları