Bilge köyü muhtarı intihara inanmadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-05-2011 (17:56)   Son Mesaj: 01-05-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    01-05-2011

    Bilge köyü muhtarı intihara inanmadı

    Bilge köyü muhtarı intihara inanmadı


    Mardin'in Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, Süleyman Çelebi'nin cezaevinde intihar etmesine ilişkin, ''Süleyman Çelebi bizim için zaten ölmüştü ama intihar ettiğine inanmıyorum''

    Mardin'in Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, köylerinde 44 kişinin öldürüldüğü katliama ilişkin davada 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Süleyman Çelebi'nin cezaevinde intihar etmesine ilişkin, ''Süleyman Çelebi bizim için zaten ölmüştü ama intihar ettiğine inanmıyorum'' dedi.
    Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süleyman Çelebi'nin, konuşmaması için öldürüldüğünü ileri sürdü. Olayın aydınlanmasını istemeyenlerin bulunduğunu savunan Çelebi, şunları söyledi:

    ''Süleyman Çelebi ölmeden önce mahkemede konuşmak istemişti ancak konuşmasına izin verilmemişti. Sincan Cezaevi'nde ipi nereden buldu. Bunun intihar olduğuna inanmıyorum. İntihar süsü verildiğini düşünüyorum. Süleyman Çelebi bizim için zaten ölmüştü ama intihar ettiğine inanmıyorum. Eğer intihar ettiyse de kendi cezasını kendi verdi. İddia ediyorum konuşmasın diye birileri öldürdü. Ölmesi bizim için iyi olmadı. Davanın sonuçlanması, olayın aydınlanması için sağ kalması daha iyi olurdu. Bunların arkasındaki güçlerin, konuşmak isteyenleri bir bir öldüreceğini düşünüyorum.''

    Çelebi, davanın en kısa zamanda çözüleceğine inandıklarını ifade ederek, yaşanan katliamı normal bir insanın yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

    ''Bir insan aralarında öz dayıları, teyzeleri, doğumuna 3 gün kalmış hamile bir kadın ve yaşlıların da bulunduğu 44 kişiyi öldüremez. Bu vicdan azabına kimse dayanamaz'' diye konuşan Çelebi, en kısa zamanda olayın aydınlığa kavuşmasını istediklerini belirtti.

    Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 4 Mayıs 2009 tarihinde nikah töreni sırasında düzenlenen saldırıda, 6'sı çocuk, 3'ü hamile 16 kadın olmak üzere toplam 44 kişi öldürülmüştü. Güvenlik nedeniyle 8'i tutuklu 13 sanık Çorum'da yargılandı. Yargılama sonucu sanıklardan 6'sı 44'er kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklar da çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.




    Bilge köyü muhtarı intihara inanmadı Yorumları