Türker: Barajı halk yıkar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (17:37)   Son Mesaj: 01-05-2011 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    01-05-2011

    Türker: Barajı halk yıkar

    Türker: Barajı halk yıkar


    DSP Genel Başkanı Masum Türker, önümüzdeki seçimlerde, vatandaşların benimsedikleri siyasi partiye oy vermelerini istedi ve “Barajı halk yıkar. Yeter ki vatandaş beynindeki barajı kaldırsın” dedi.

    Türker, TV8"de "Erkan Tan"la Başkent"ten" programına katıldı. Hem Tan"ın hem de yayına telefonla bağlanan vatandaşların sorularını yanıtlayan Türker, Parlamento"da yeterince siyasi partinin temsil edilmemesinin ülke için yarattığı sakıncaları anlattı. Türker, DSP"nin Parlamento"ya girmeyi hedeflediğini, önümüzdeki seçime tek başına katılacağını belirterek şunları söyledi:
    "Parlamento"da az sayıda parti olunca, çıkarılan yasalar yeterince tartışılmıyor, kamuoyu gündemine gelmiyor. Örneğin tutukluluk süreleriyle ilgili yasa konusunda kimse yeterince bilgilenmedi. Bugün gazete manşetleri, tahliye olanlarla ilgili haberlerle dolu. Yasa, AKP ve CHP varken çıkarıldı. Kimse haberdar olmuş muydu? Parlamento"da iki parti, üç parti yeterli değil. Çünkü kamuoyu yeterince bilgilendirilmiyor, sadece iki üç liderin tartışmaları gündeme geliyor. Hizbullahçılar, mafya babaları şaşaa ile tahliye oldu. Bu, Parlamento"da çok partili bir yapıya ihtiyaç olduğunun göstergesi."

    HALK MÜHÜRÜNÜ GÜVERCİN AMBLEMİNE VURACAK

    Erkan Tan"ın, DSP"ye yönelik "başka partilerle birleşin" söylemini anımsatması üzerine de Türker, şöyle konuştu:

    "Kimse DSP"ye "birleşin" demesin. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. DSP seçime tek başına girecektir. 2007 yılında işbirliğine zorladılar da ne oldu? Siyasette iki artı iki, dört etmiyor. O zaman bu işi organize edenler, şimdi CHP"den kendilerine koltuk kaptılar. Ben o zaman da bu işe muhaliftim. 2007"de DSP"nin önünü kesenler, bugün DSP"yi yok etme operasyonuna girmek istiyorlar. DSP, Bülent Ecevit"in ölünceye kadar üye olduğu partidir. Geçmişte Ecevit"i suçlayanlar, şimdi "Biz Ecevitçiyiz" diyorlar. DSP"nin mavi rengi rengimizdir, güvercin amblemimizdir. Halk da bu seçimde mühürünü güvercin amblemine vuracaktır. Durmadan "DSP ile CHP birleşsin, oyları bölmesin" demek, AKP"ye yarar."

    VATANDAŞ BARAJI ÖNCE KENDİ BEYNİNDE İNDİRSİN

    DSP"nin, halkın isteklerini önemseyen, ülke için sorun yaratabilecek durumları önceden algılayabilen bir parti olduğuna dikkat çeken Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Dün bir teröristin cenazesine bin kişi katılıyorsa, cenaze terör örgütünün bayrağı ile kaldırılıyorsa bunu çok iyi okumak lazım. Demek ki sen orada yoksun. İstediğin kadar "Orada çok milletvekiline sahibim" de, ne önemi var? Seçim sisteminden dolayı oradan vekil çıkarıyorsun, mecbursun. Gel, indir barajı hodri meydan. Ama yapmıyorsun. Sen yapmayacaksan, bunu halk yapacak. Vatandaş barajı kendi beyninde indirsin, o zaman göreceksiniz barajı halk yıkar. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; Herkes kendi partisine, beğendiği lidere oy versin, o zaman ciddi bir değişim yaşanır. Kendi beğendiği partiye oy vermeyen kişi, kendini yok saydıran kişidir. Herkes kendi partisine oy vermezse, Hitler yokken Hitlervari bir yönetimin doğması sağlanır. Çünkü muhalefet sinmiş olur."

    DSP DEVLET YARDIMLARINI DEVAM ETTİRECEK

    Türker, DSP iktidara gelirse, devlet tarafından yoksullara yapılan tüm yardımların yapılmasına devam edileceğini bildirdi. "Biz bunu iktidardayken zaten kaymakamlar aracılığıyla yapıyorduk ve insanlarımız incinmesin diye kime yapıldığını açıklamıyor, partiyi de araya sokmuyorduk. Bütün yardımlar devam edecek zaten, kesemezsiniz. Çünkü bu, Dünya Bankası tarafından tüm ülkelere tavsiye edilmiş,

    "Yoksullukla Mücadele Programı"nın bir parçasıdır. Hatta eğer yardım veremiyorsanız, bir miktar para vermelisiniz. Biz okula giden bir çocuk için 75 bin lira veriyorduk, AKP iktidarı bunu 30 bin liraya düşürdü, aynı parayı 2,5 kişiye veriyor" dedi.




    Türker: Barajı halk yıkar Yorumları