Kadın sürücü kaldırıma böyle çıktı / VİDEO   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (16:06)   Son Mesaj: 01-05-2011 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    01-05-2011

    Kadın sürücü kaldırıma böyle çıktı / VİDEO

    Kadın sürücü kaldırıma böyle çıktı / VİDEO


    Van'da, 2010'un son 1 ay içinde meydana gelen 10 ayrı trafik kazasında 4 kişi yaralanırken, çarpışma anları kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. İşte o kaza görüntüleri;



    Emniyet Müdürlüğü'nün kent trafiğinin yoğun olduğu bölgelere yerleştirdiği Van Görüntülü İzleme Sistemi (VAGİS) kameraları, başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli olayları 24 saat kesintisiz kaydediyor. Bu görüntüler içerisinde yer alan yaya ve sürücü hatalarının neden olduğu trafik kazaları, bir anlık dikkatsizliğin yol açtığı sonuçları gözler önüne seriyor.
    İlk kaza Van-Erciş karayolu Oto Sanayi Sitesi yakınlarında meydana geldi. Akşam saatlerinde boş yolda seyreden sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce yolda yalpalıyor, ardından da orta refuje vurarak üç takla atıp diğer şeride geçerek duruyor. Otomobil takla atarken sürücünün araçtan dışarı fırlaması kameralar tarafından sariye saniye kaydediliyor. Araçtan fırlayan sürücü orta refüjün kenarına düşmesiyle otomobil üzerinden takla atarak geçiyor. Kazayı gören vatandaşlar olay yerine gelerek hemen sağlık ekiplerine haber veriyorlar. Kısa sürede bölgeye giden sağlık ekipleri yaralıya hastaneye kaldırılıyor.

    İkinci kaza ise, Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan Kömürcüler Sitesi önünde meydana geldi. İki kadın akşam saatlerinde kontrolsüz olarak yolun karşısına geçmeye çalışıyor. Bu sırada hızlı seyreden bir kamyonet kadınlardan birine çarptı. Çarpmanın etkisiyle kadın havada takla atarak yere düştü. Kazayı yapan sürücü ve vatandaşlar kadını hastaneye götürdü.

    Üçüncü kaza ise, Karayolları Kavşağı'nda meydana geldi. Motosiklet sürücüsü kırmızı ışıkta duran araçların arasından geçmek istediği sıra direksiyon hakimiyetini kaybederek otomobillerden birine çarparak yere düştü. Hafif yaralan sürücü araçlardan inen vatandaşların yardımı ile hastaneye kaldırıldı.

    Dördüncü kaza ise, İkinisan Hacıbekir Kavşağı'ndan şehir merkezi istikametine giden minibüs sürücüsü aniden sola dönmek istediği sıra karşı yönden gelen otomobil ile çarpıştı. Çarpıma sonrası yaralı olmazken maddi hasar meydana geldi.

    Diğer bir kaza ise, Beşyol Kavşağı'nda meydana geldi. Kaldırım üzerinde bekleyen bir vatandaş aniden üzerine gelen otomobili görünce korkarak geriye kaçtı. Kadın sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarptı. Kazanın etkisiyle uzun süre aracından çıkmayan kadın sürücüyü çevreden gelen vatandaşlar kapıyı açarak dışarı çıkardı. Kazanın şokuyla kadın sürücü bir sağa, bir sola koşarak cep telefonu ile kazayı yakınlarına bildirdi.

    Diğer maddi hasarlı kazası ise, Kedili Kavşak'ta meydana geldi. Kırmızı ışıkta duran araçların yeşil ışığın yanmasıyla hareket etmeye başladılar. Karşı yönden gelen ve yeşil ışığın kırmızıya dönüştüğü yerden geçerim düşüncesi ile hızlı gitmeye çalışan iki otomobil çarpışarak maddi hasar meydana geldi. 75 saniyeyi beklemeyen sürücülerin kaza yapması sonrası araçlarında 300 ile 3 bin TL arasında maddi hasar meydana geliyor.

    Diğer bir kaza ise, İpekyolu Hastanesi önünde meydana geldi. Şehir merkezine doğru seyreden kamyonet, hastaneden eşi ile birlikte çıkarak karşı yöne gitmeye çalışan kadına çarptı. Sürücü kadına çarpmamak için çaba sarf etse de araç yan yattı. Olayda yaralanan kadın vatandaşların yardımı ile yakındaki hastaneye kaldırıldı. Kaza ise kadının yanında bulunan eşi ile bebekleri yara almadan kurtuldular.

    Kazalardan diğeri ise Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Ara sokaktan caddeye çıkmaya çalışan sürücü, dönüşünü dar alınca kaldırımdaki elektrik aydınlatma direğine çarptı. Aracından aşağı inerek hasarı kontrol eden sürücü daha sonra yoluna devam etti. Diğer bir kaza ise, İpek yolu Hastanesi Kavşağı'nda meydana geldi. Yine kırmızı ışık ihlali yine kaza. Kırmızı ışık ihlali yapan taksi sürücüsü, yeşil ışıkta geçmeye çalışan otomobille çarpışması sonucu maddi hasar meydana geldi.

    Kameraların kaydettiği son kaza ise, Vali Konağı Kavşağı'nda meydana geldi. Minibüsle aynı istikamete seyreden otomobil sürücüsü soluna bakmadan dönmeye çalışırken arkadan gelen minibüsle çarpışta. Kazada yaralı olmazken maddi hasar meydana geldi.

    Meydana gelen kazaların çoğunun ise dikkatsizlik ve kırmızı ışıklara riayet edilmemesinden kaynaklandığı görülüyor.




    Kadın sürücü kaldırıma böyle çıktı / VİDEO Yorumları