Küçük ellerden dünya liderleri barış mesajı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (15:57)   Son Mesaj: 01-05-2011 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    01-05-2011

    Küçük ellerden dünya liderleri barış mesajı

    Küçük ellerden dünya liderleri barış mesajı


    Sakarya'da ilköğretim okulu öğrencileri 56 devlet başkanına barış ve çevre duyarlılığı mesajları içeren yılbaşı tebrik kartları gönderdi.

    Adapazarı Namık Kemal İlköğretim Okulu 4. ve 5. sınıf öğrencileri Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron'un yer aldığı 56 lidere tebrik kartları yolladı.
    Her öğrencinin İngilizce ve Türkçe olarak yazdığı, üzerinde Türkiye'nin çeşitli illerinden manzaraların yer aldığı kartpostallarda, ''Yeni yılınızı kutlar, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dilerim. Ben ve arkadaşlarım bütün savaşların durmasını, yoksulluğun azalmasını ve çevrenin korunmasını istiyoruz. Bir devlet başkanı olarak sizden bu problemlere acil çözüm bulmanızı umuyoruz'' ifadesi yer aldı.

    Öğrenciler, heyecanla dünya liderlerinden gelecek mesajları bekliyor.

    Adapazarı Namık Kemal İlköğretim Okulu 5-D Sınıf Öğretmeni Rüstem Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yıla girerken öğrencilerin geleceğe dair umutlarını devlet başkanlarıyla paylaşmak istediklerini söyledi.

    Dünyada yaşanan ve çocukların geleceğini tehdit eden sorunlar arasında savaşlar, yoksulluk ve çevre kirliliğinin başı çektiğini ifade eden Budak, ''Özellikle bütün bu unsurlarda çocuklar çok büyük acılar ve sıkıntılar çekiyor. İlimizde yapılan Değerler Eğitimi kapsamında barış mesajlarını devlet başkanlarıyla paylaşmak ve onlara bu duyarlılığı göstermek istedik. İnternet ve telefon gibi araçların çoğalmasıyla mektup ve tebrik kartı gönderme etkinlikleri azaldı. Bizler de öğrencilerimizle bu duyarlılığı paylaşmak istedik'' dedi.

    Öğrenci Melike Yüksel ise amaçlarının devlet başkanlarına dünya barışı, çevre temizliği ve gelecekle ilgili umutları yazmak istediklerini söyledi.

    Öğrenci Hasan Kaçar da savaşların bitmesini, yoksulluğun azalmasını ve çevrenin korunmasını dilediklerini belirtti.

    Diğer yandan, aynı proje kapsamında 3. sınıf öğrencileri Sakarya Valisi Mustafa Büyük, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve daire müdürlerine aynı mesajları içeren tebrik kartları yolladı.




    Küçük ellerden dünya liderleri barış mesajı Yorumları