Vural: 'Torba Tasarı' çorbaya döndü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (13:34)   Son Mesaj: 01-05-2011 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    01-05-2011

    Vural: 'Torba Tasarı' çorbaya döndü

    Vural: 'Torba Tasarı' çorbaya döndü


    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kamu alacaklarını yeniden düzenleyen ve kamuoyunda ''Torba Tasarı'' olarak bilinen tasarının, ''çorbaya'' dönüştüğünü, her şeyi içine alarak, hak mahrumiyetine gidildiğini söyledi.

    Vural, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve beraberindeki şube başkanlarını kabul etti.
    Yurdakul, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren, bazı kanunlarda değişiklik öngören ''Torba Tasarı''ya yönelik eleştirilerini dile getirdi.

    Nihat Yurdakul, tasarının, ihtiyaç fazlası belediye ve il özel idaresi işçilerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığının taşra teşkilatlarına gönderilmesini düzenleyen maddesine karşı çıktıklarını belirtti. Yurdakul, işçilerin rızası alınmadan, işverenin insafına terk edildiğini söyledi.

    Yurdakul, bu maddenin, 174 bin belediye ve 30 bin il özel idaresi işçisini, aileleriyle birlikte mağdur edeceğini belirterek, ''Biz üyelerimizin mağdur olmasını, ailelerinin parçalanmasını istemiyoruz. Biz aidat peşinde de değiliz'' dedi.

    Nihat Yurdakul, tasarının, güçlülere karşı güçsüzleri korumadığını, güçlüleri daha da güçlü yaptığını öne sürdü.

    -''ALLAH DAHA İLERİSİNDEN KORUSUN''-

    Oktay Vural da ''Bir ülke düşünün ki çalışan kişinin nerede çalışacağı, çalışıp çalışmayacağı belli değil. Kalkıp, barış ve huzurdan bahsediyorlar'' dedi.

    Endüstriyel ilişkiler sisteminde, sosyal barışın bozulduğunu, emeğin horlanır hale geldiğini ifade eden Vural, şöyle devam etti:

    ''Bugün geldiğimiz noktada adını koydukları ileri demokrasi bu olsa gerek. Bu; ileri demokrasiyse, Allah daha ilerisinden milletimizi korusun. İl özel idareleri, belediyeler taşeronlaşma, hizmet alım yoluyla bunları yaparken, burada hizmet yapan işçileri başka yerlere gönderiyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bunun adı; AKP, insanlarımızı tehdit ediyor. Önümüzde seçim var. Oy tehdidiyle, 'sizi gönderebiliriz' denilecek. İşçilerin nakil yoluyla bir başka yere gitmesini öngören kanun teklifimiz var. Bu teklifin, tasarıyla birleştirilmesini istedik ancak kabul etmediler. Torba tasarı, çorbaya dönüştü, her şeyi içine koyup, bu yolla bir sürü hak mahrumiyetine gidiliyor. Bu sosyal güvenlik sisteminin, çalışanlara ve prim ödeyenlere maliyeti çok daha fazla olacaktır.

    Sustukça sıra hepimize gelmeye başladı. Herkese sıra geliyor, medya, işçi, esnaf sustu, sıra onlara geldi. Herkesi susturarak, bir dikensiz gül bahçesi oluşturmak istiyorlar.''




    Vural: 'Torba Tasarı' çorbaya döndü Yorumları