MEB, kopya çekeni affetmeyecek!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (10:51)   Son Mesaj: 01-05-2011 (10:51)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    01-05-2011

    MEB, kopya çekeni affetmeyecek!

    MEB, kopya çekeni affetmeyecek!


    Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) kopya ve soru hırsızlığı iddiaları üzerine sınavlardaki güvenlik önlemlerini artıran Milli Eğitim Bakanlığı kopya çekenlere ağır cezalar verecek.

    Bahar Atakan'ın haberi

    17 Aralık 2010"da Bakan Nimet Çubukçu"nun imzasıyla yürürlüğe giren MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesi"ne göre, merkezi sistem sınavlarında kopya çeken veya yerine bir başkasını sınava sokanlar, bir yıl süreyle sınavlara katılamayacak.

    Bir yılın sonunda aday, sınava başvurması halinde MEB tarafından uygun görülen bir bölgede sınava alınacak. Açıköğretim okulları ile ehliyet sınavları ve SBS"de kopya çekenler, bir yıl süreyle sınavlardan uzaklaştırılacak.

    Buna göre, bu yıl 7. sınıf SBS"de kopya çektiği tespit edilen öğrencinin, hem sınavı iptal edilecek hem de bu öğrenci 8. sınıftaki SBS"ye katılmayacak. 8. sınıf SBS"de ise kopya çektiği belirlenen öğrencinin sınavı geçersiz sayılacak.

    Milliyet




    MEB, kopya çekeni affetmeyecek! Yorumları