Kılıçdaroğlu Romanlarla buluşacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (10:37)   Son Mesaj: 01-05-2011 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    01-05-2011

    Kılıçdaroğlu Romanlarla buluşacak

    Kılıçdaroğlu Romanlarla buluşacak


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 127 Roman derneğinin bu haftasonu Kuşadası’nda gerçekleştireceği çalıştaya katılacak.

    Türkiye"nin dört bir yanından gelen 127 Roman derneği, 7-8-9 Ocak günlerinde Kuşadası"nda gerçekleştirecekleri çalıştayda bir araya gelerek sorunlarını tartışacaklar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştayın 9 Ocak Pazar günkü oturumuna katılarak burada bir konuşma yapacak.
    AKP"nin dünkü TBMM Grup toplantısına bir grup Roman vatandaşı çağırması üzerine Kılıçdaroğlu AKP"yi eleştirmiş, "Biz maden ocağına gideceğiz deyince onlar da gittiler. Hafta sonu Kuşadası"na gideceğiz, Roman vatandaşlarımızla beraber olacağız. Onlar da hemen apar topar gruba Roman vatandaşları çağırmışlar. Ama aramızda bir fark var. Biz onların ayağına gidiyoruz. Onlar kendi ayaklarına çağırıyorlar. AKP ile aramızdaki temel fark bu" demişti.

    Kılıçdaroğlu, haftasonu katılacağı çalıştayda Roman vatandaşların sorunlarını dinleyecek ve bu sorunlara çözüm önerilerini anlatacak.

    -"ROMANLARIN SORUNLARINI DİNLEMEYE VE ONLARA ÇÖZÜM YOLU ARAMAYA GİDİYORUZ"-

    Konuya ilişkin ANKA"ya değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Romanların temel sorunları olduğunu ve bu sorunların çözülmesi için AKP"nin yaptığı gibi "devasa" açılımlara gerek olmadığını dile getirdi. Romanların en temel sorunlarından birinin barınma sorunu olduğuna dikkat çeken Soysal, "Romanların çok katlı binalarda değil, var olan yaşam alanları içerisinde yaşamlarını iyileştirerek yaşamalarını sağlanması lazım" dedi. Romanların bazı kesimlerdeki "potansiyel suçlu" algısının da değiştirilmesi gerektiğini, istihdam, eğitim gibi sorunlarına da çözümler üretilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Soysal, şöyle konuştu:

    "Bütün bunların hepsi yapılabilecek ve gerçekten sosyal devletin hayata geçirmesi gereken şeyler. Şimdi bununla ilgili de 127 tane Roman derneği bir araya geldi. Son 4-5 yılda Romanlar dernekleşmeye, örgütlenmeye başladılar. Hangi kasabada yaşıyorlarsa o kasabada dernek kurdular. O kasabalarda kurulan derneklerin önemli bir bölümü bir araya geliyorlar, bir çalıştay yapıyorlar. Buna da biz davetli olarak gidiyoruz. Yani biz onları ayağımıza çağırmadık, biz onların ayağına gidiyoruz."

    AKP"nin Roman açılımını bir "şov anlayışı" içinde hayata geçirdiğini dile getiren Soysal, dünkü AKP TBMM Grup toplantısına Roman vatandaşların davet edildiğine işaret ederek "Başbakan, biz bunu organize edeceğimiz için önce hemen bir atraksiyon gerçekleştirdi ama biz ayaklarına gidiyoruz. Biz onların sorunlarını dinlemeye ve onlara çözüm yolu aramaya gidiyoruz" diye konuştu.




    Kılıçdaroğlu Romanlarla buluşacak Yorumları