Unakıtan, Wikileaks iddialarını reddetti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (10:38)   Son Mesaj: 01-05-2011 (10:38)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    01-05-2011

    Unakıtan, Wikileaks iddialarını reddetti

    Unakıtan, Wikileaks iddialarını reddetti


    Eski Maliye Bakanı Ak Parti Eskişehir Miletvekili Kemal Unakıtan, Wikileaks belgelerinde yer alan bir takım iddiaları,“Yok öyle bir şey” diyerek reddetti.

    Unakıtan, dün TBMM kulisinde gazetecilerin, "Wikileaks belgelerinde ABD Büyükelçisi Eric Edelman imzalı 12 Mayıs 2004 tarihli bir belge yer aldı. Adı yazılmayan bir kişi tarafından sizin Boeing firmasıyla buluştuğunuz ve pazarlık sürecinde bir Türk işadamını Boeing Türkiye temsilcisi olmasını istediğini iddiaları yer aldı.
    Nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, önce "Ya bana da söylediler, "manşet olmuş" diyorlar. Ben de henüz görmedim" karşılığını verdi. Gazetecilerin ısrarları üzerine Unakıtan, "Yok öyle bir şey nereden çıkarıyorlar, ben de anlamadım" diye konuştu.

    Gazetecilerin sorularını devam ettirmesi üzerine Unakıtan, bir süre önce "Rabbim dur dedi" başlığıyla yayımlanan haberlere göndermede bulunarak, "Ben artık size röportaj vermiyorum. Geçende arkadaşlar "nasılsınız" diye geldiler.

    Ondan sonra o manşeti attılar" diye konuştu. Bir gazetecinin "Böylece çok zenginleştiğiniz iddiaları boşa çıkmış olmadı mı? Ne güzel kamuoyu durumunuzu öğrendi?" sözleri üzerine Unakıtan, gülerek, "Zarar etmişik, bunun güzel tarafı olur mu?" karşılığını verdi.

    Milliyet




    Unakıtan, Wikileaks iddialarını reddetti Yorumları