Emniyet uyardı yine de dolandırıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (22:07)   Son Mesaj: 01-04-2011 (22:07)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    01-04-2011

    Emniyet uyardı yine de dolandırıldı

    Emniyet uyardı yine de dolandırıldı


    Emniyetin ceplere gönderdiği 'emniyet adına arayan dolandırıcılara inanmayın' mesajını aldıktan sonra emniyetten aradığını söyleyen dolandırıcıya inanan Remzi Yokuş bin TL'sini kaptırdı.

    İhsan Aydın'ın haberi
    Emniyet"in cep telefonlarına gönderdiği uyarı mesajı da fayda etmedi. Mersin"de yaşayan Remzi Yokuş, cep telefonuna uyarıcı SMS gelmesine rağmen dolandırıcıların ağına düştü ve 1000 TL"yi dolandırıcılara kaptırdı.

    "ADINA HESAP AÇMIŞLAR"

    Önceki gün akşam saatlerinde cep telefonundan aranan inşaat işçisi Remzi Yokuş"a Mersin Emniyet Müdürlüğü"nden aradığını ve adının Komiser Mustafa... olduğunu söyleyen bir kişi "örgüte" adına açılan sahte hesap numarası ile para aktarıldığını söyledi. Arayan kişi "Senin adına hesap açtılar, o hesapla 300 bin TL örgüte para aktarmış. Biz bir aydır bu kişinin peşindeyiz, senin telefonunu kopyalamış, telefonu kapatmadan beni dinle" dedi.

    TESPİT EDEMEDİK 500 TL DAHA

    Arayan kişi, bir hesap numarası vererek, bu hesaba para aktar, takip ettiğimiz şahıs hesaptan para çektiğinde yakalayacağız diyerek Remzi Yokuş"u ikna eder. Yokuş, başının derde girmemesi ve suçlunun yakalanması için verilen hesap numarasına 500 TL yatırır. Dolandırıcılar aradıkları kişiden sinyal aldıklarını ama para çekmeye gelmediğini belirterek, Remzi Yokuş"tan başka bir hesaba da 500 TL yatırmasını ister. Yokuş bu isteği de kabul ederek parayı yatırır.

    DURUMU POLİSE BİLDİRDİ

    Parayı yatıran Remzi Yokuş"a olayın sonuçlandırılmadığı belirtilerek, ertesi gün tekrar arayacaklarını bildirirler. Dolandırıldığını fark eden Yokuş, ertesi gün polise giderek durumu anlatı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Remzi Yokuş kendisine bir TC kimlik numarası ve bir de telefon numarası verildiğini parayı bu bilgileri kullanarak bankamatikten yatırdığını belirtti. Remzi Yokuş, parayı Z.Ö adına yatırdığını belirterek para yatırdığı şahsın telefon numarasını da verdi.

    "DOLANDIRILMAYIN SMS"İNİ ALDIM"

    Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü"nün cep telefonlarına gönderdiği bilgilendirici kısa mesajı aldığını belirten Remzi Yokuş, "Bu konularla ilgili bilgim vardı, hatta arkadaşları da uyarıyordum. Ama o kadar inandırıcıydılar ki, 300 milyar borcun altına girmekten korktum arkadaşımdan borç para alarak istenen parayı yatırdım" dedi.

    DOLANDIRICI KÜFÜR EDİP TELEFONU KAPATTI

    Z.Ö"yü arayıp konu hakkında bilgi istediğimizde önce bilgisi olmadığını söyledi. Z.Ö sorularımız üzerine küfür ederek telefonu kapattı.

    Remzi Yokuş"u arayan telefon numarasına ise ulaşılamıyor. Numara A.S adına kayıtlı.

    (HABER 7)




    Emniyet uyardı yine de dolandırıldı Yorumları