Gazeteci Milleti'nden çarpıcı açıklamalar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (21:14)   Son Mesaj: 01-04-2011 (21:14)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    01-04-2011

    Gazeteci Milleti'nden çarpıcı açıklamalar

    Gazeteci Milleti'nden çarpıcı açıklamalar


    Ülke TV'de dün ilk bölümü yayınlanan Haber7.com yazarı Mehmet Acet'in mederatörlüğündeki 'Gazeteci Milleti' programına katılan Ankara'nın ünlü gazetecileri çarpıcı açıklamalarda bulundular.

    Ülke TV"de Pazar günü ilk bölümü yayınlanan, usta gazeteci Mehmet Acet moderatörlüğünde, Zaman Gazetesi Yazarı ve Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, TV8 Ankara Haber Koordinatörü İsmet Demirdöğen ve konuk gazeteci olarak Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir"in katıldığı "Gazeteci Milleti" adlı yeni programda gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapıldı.
    EMEKLİ KOMUTANLAR YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARINI ETKİLİYOR

    Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir emekli komutanlardan bazılarının hala kendini muvazzaf asker olarak gördüğünü ve bu kişilerin bazı çalışmalara katıldığını söyledi. Emekli komutanlardan bazılarının Yüksek Askeri Şura(YAŞ)"nın kararlarını etkilemektedir. Zaman Gazetesi Yazarı ve Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal ise bu kişilerin televizyon ekranlarından devamlı açıklama yaptığını ve emekli paşaların Genelkurmay"ın gerçek görüşlerini yansıtıyor gibi gösterildiğini söyledi.

    MESUT YILMAZ GAZETECİLERLE SESSİZ FİLM OYNUYORDU

    TV8 Ankara Koordinatörü İsmet Demirdöğen bazı başbakanların gazetecilerle sessiz film oynadığını söyledi. Bunlardan birinin de zamanın Başbakanı Mesut Yılmaz olduğunu belirtti. Bu durumun son yıllarda değişmeye başladığını ve normalleşmenin sağlandığını ifade etti.

    28 ŞUBAT"TA ASKER İKTİDAR GÜCÜNÜ KONTROL ETMİŞTİR

    Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir Türkiye"de askerlerin açıklama yapabileceğini ifade etti. Askerlerin kendilerini ilgilendiren konularda açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Demir, "Asker siyasi konularda açıklama yapmaya kalkarsa o zaman kendi sınırlarını aşmış olur. 1980 yılındaki orduyla şimdiki ordu arasında çok büyük farklar vardır. Askerlerin siyasete müdahalesinin azaldığı bir döneme girilmiştir." dedi. İsmet Demirdöğen ise askerlerin 28 Şubat"ta iktidar gücünü kontrol etme mekanizmasını denediğini ve son şurada askerlerin iktidarı kontrol etme mekanizmasını tamamen terk ettiğini açıkladı.

    SİYASET KOMUTANLARIN ATANMASINDA GERİ ADIM ATMADI

    Metehan Demir, hükümet darbe planlarına karışan komutanların atanmasında çok dik durarak geri adım atmadığını ve istediğini aldığını ifade etti. Demir "bu siyaset kurumunun demokratik süreçte daha güçlü hale geldiğinin göstergesidir" dedi.

    İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KENDİ PERSONELİNE KOLAYLIK SAĞLAMIŞTIR

    TV8 Ankara Haber Koordinatörü İsmet Demirdöğen, İçişleri Bakanlığı"nın kendi elemanları için bir kolaylık getirdiğini profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan kanunun polisler için olduğunu fakat bu kişilerin polislikten ayrılırsa tekrar askerlik görevini yerine getirmesi gerekeceğini vurgulayan Demirdöğen, uzun süreli askerliğin kişilerin yaşamını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Metehan Demir ise yürütülen çalışmalarının farklı olduğunu, konunun bedelli askerlik çalışması olmadığını, bunun sadece polisler için yapılmış bir çalışma olduğunu söyledi.

    DİYARBAKIR BÜTÜN HERKESİN KALESİ OLMALIDIR

    İsmet Demirdöğen uzun yıllardır birçok problemin olduğu şehre gitme önemli bir konudur. Kürt sorunu siyasallaşmıştır. Bu sorun belirli basit taleplerle çözülemez. Diyarbakır bütün herkesin kalesi olmalıdır. Sadece BDP"nin değil, CHP"nin ve MHP"nin de kalesi olmalıdır. Kurşungeçirmez camlarla bölgeye gidip halktan uzak olmak hiçbir çözüm getirmez. İnsanları ötekileştirmeden oraya gidilmelisi gerektiğini vurguladı.

    PKK"LILAR ŞİVAN PERVER"İ SEVMİYOR

    Programda Şivan Perver"in Yemen türküsü seslendirildi. Mehmet Acet ise programda PKK"ların Şivan Perver"i sevmediğini hatta bir konserini basıp sazını kırdığını söyledi.

    KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜSÜ VE KÜRT SORUNUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLAYAMIYOR

    Metehan Demir Kılıçdaroğlu"nun kurultay kaygısıyla "başörtüsü" ve "Kürt sorunu""yla ilgili gerekli açıklamaları yapamadığını fakat bundan sonra CHP"nin bu konularda daha çözüme yönelik açıklamalar yapabileceğini söyledi.

    CHP"DE YÖNETİME HER GELEN KİŞİ KENDİ EKİBİNİ GETİRMEYE ÇALIŞIYOR

    Metehan Demir CHP"de suların durulmamasının nedenini her gelen kişinin kendi ekibinden olan kişileri de parti de bir yerlere getirmeye çalışması olarak görüyor. 2011"de seçim sonuçlarına göre CHP tekrar işlerin karışabileceğini ifade etti.

    CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİ KESİNLEŞTİRİLMELİDİR

    Gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı görev süresi konusunda karar veren mercilerin bir araya gelerek bu konuda bir düzenleme yapması gerektiğini ve bu durumun netleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Programda parlamentonun oturup bu konuda bir çalışma yapması gerektiği vurgulandı.




    Gazeteci Milleti'nden çarpıcı açıklamalar Yorumları