Romanlar ve RTÜK öncelikli konu oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (18:54)   Son Mesaj: 01-04-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    01-04-2011

    Romanlar ve RTÜK öncelikli konu oldu

    Romanlar ve RTÜK öncelikli konu oldu


    TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti önerisi ele alındı. ''Romanlara yönelik ayırımcı ifadenin ilgili yasadan çıkarılmasına'' ilişkin teklif ile RTÜK Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunun gündeminin ön sıralarına çekildi.

    Öneri üzerinde konuşan BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, öncelikli görüşülmesi gereken teklif ve tasarılar olduğunu, ancak AK Parti'nin kendi lehinde olacak düzenlemeleri gündeme aldığını öne sürdü.
    Seçimlere az bir süre kaldığını, ancak seçim barajı ve Hazine yardımına ilişkin uygulamada adaletsizliğin sürdüğünü savunan Yaman, ''Demokrat olmak istiyorsanız, hukuka saygılıysanız, Seçim Kanunu'ndaki antidemokratik uygulamaları değiştirin. Hazine yardımı ve seçim barajı ile ilgili konuları en kısa sürede gündeme taşımalısınız. Sizin belirlediğiniz gündemle bu ülkenin sorunları çözülemez'' dedi.

    CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, hükümetin, kamu alacaklarının yapılandırılması amacıyla bir tasarı getirdiğini, ancak daha sonra bunu istismar ederek tasarının içine ''Keçilerin otlatılmasından Hakim ve Savcılar Kanunu'na'' kadar değişik düzenlemeler içeren maddeler eklediğini ileri sürdü.

    Öztürk, AK Parti'nin, RTÜK Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlanmasını önerdiğini, ancak bu tasarının halkın öncelikli sorunlarını çözmeyeceğini söyledi. RTÜK ile ilgili eleştirilerde de bulunan Öztürk, ''RTÜK, çağdaş bir denetim kurumu olarak kuruldu. Ancak şimdi, iktidara muhalif televizyonları hizaya getirme aracı olarak kullanılmaya başlandı'' dedi.

    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, toplumun birçok sorunla mücadele ettiğini, bu sorunlarını çözecek düzenlemelerin görüşülmesine öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi.

    Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarıda farklı düzenlemelere de yer verilmesini eleştiren Şandır, ''Yalnızca kamu alacaklarına ilişkin düzenlemeleri içeren maddeleri getirin hemen çıkarılım. Ama şimdi sizin yaptığınız, iflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırmasına benziyor'' dedi.

    Çok sayıda uluslararası sözleşmenin kabul edilmesine dair kanun tasarısının sırada beklediğini belirten Şandır, bunların bir araya toplanmasını ve birkaç gün içinde tamamının kanunlaştırılmasını önerdi.

    Konuşmaların ardından yapılan oylamada, AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi. Öneriye göre, ''Romanlara yönelik ayırımcı ifadenin ilgili yasadan çıkarılmasına'' ilişkin teklif ile RTÜK Kanun Tasarısı, gündemin ön sıralarına alındı.

    Genel Kurulda daha sonra, CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner'in, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hakkında değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin öneri görüşüldü. Öneri, kabul edilmedi.




    Romanlar ve RTÜK öncelikli konu oldu Yorumları