Kültür Müdürlüğü'nden Ortaylı'ya tam destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (17:58)   Son Mesaj: 01-04-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    01-04-2011

    Kültür Müdürlüğü'nden Ortaylı'ya tam destek

    Kültür Müdürlüğü'nden Ortaylı'ya tam destek


    İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Müze Müdürü Yusuf Benli hakkında basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

    İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Müze Müdürü Yusuf Benli hakkında basında çıkan haberlere ilişkin, ''Ortada bir yetki tartışması yoktur. Müze başkanı da müze müdürü de hukuki zeminde belirtilen görevlerini yapacaktır'' dedi.
    Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tartışmanın, kimin görevinin ne olacağı tartışmasından öte müze müdürünün, İlber Hoca gibi çok önemli bir değeri rahatsız eden bir üslupta görüşünü ifade etmesi olduğunu, tartışmanın, üslup açısından şık olmadığını söyledi.

    İlber Ortaylı ve Yusuf Benli ile görüştüğünü, müzedeki sevk ve idare yetkisinin müze müdürüne ait olduğunu, müze başkanının da müze bütünlüğü çerçevesinde önemli görevleri bulunduğunu belirten Bilgili, şunları kaydetti:

    ''Ortada bir yetki tartışması yoktur. Müze başkanı da müze müdürü de hukuki zeminde belirtilen görevlerini yapacaktır. İlber Hoca'nın süresi yeni uzatılmıştır. Kendisi ayrılmak istemediği müddetçe görevinin başındadır. Tartışma daha çok üslup konusundadır. Topkapı Sarayı'nda misafir ağırlamak önemli işlerimizden biridir. Sorunu tabii ki çözdük. Herkes daha duyarlı olacak.''




    Kültür Müdürlüğü'nden Ortaylı'ya tam destek Yorumları