Polatlı'nın ekonomik kent envanteri çıkarılacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (17:23)   Son Mesaj: 01-04-2011 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    01-04-2011

    Polatlı'nın ekonomik kent envanteri çıkarılacak

    Polatlı'nın ekonomik kent envanteri çıkarılacak


    Ankara'nın Polatlı ilçesinin, 'Ekonomik Kent Envanteri' çıkarılacak. Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan 'Ekonomik Kent Envanteri' projesi Ankara Kalkınma Ajansı Doğrudan faaliyet destek programı tarafından kabul edildi.

    Proje kapsamında Polatlı'nın Ekonomik kent envanteri çıkarılacak. 67 bin 832 lira bütçeli projenin, 42 bin 920 lirasını Ankara Kalkınma Ajansı hibe edecek. Proje kapsamında Polatlı'nın sosyo-ekonomik ve jeo-ekonomik bilgileri doğru ve resmi verilere dayalı olarak ortaya çıkarılacak.
    Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara Kalkınma Ajansı doğrudan faaliyet destek programına 130 kurumun proje teklifi yaptığını belirterek, Bunlardan 17'sinin kabul edildiğini söyledi.

    Çelik, "Kabul edilmiş Belediye projesi olarak sadece bizim belediyemizin hazırladığı proje var. Projenin toplam bütçesi 67 bin 832 lira 42 bin 920 lirası Kalkınma Ajansı tarafında hibe olarak verilecek. 10 gün içinde sözleşme imzalayarak proje çalışmasına başlayacağız. Çok kısa zamanda da tamamlayacağız. Polatlı'mıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

    Polatlı Ekonomik Kent Envanterinin hazırlanması projesinin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yakup Çelik, "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz' bu anlamda bu envanterlerin Polatlı'nın elinde olması, resmi veya özel hepimizin elinde bulunmuş olması, hem konuşurken daha dikkatli davranmamızı sağlayacak, hem de kimin doğru, kimin yanlış söylediği anlaşılacak. Kimin belgeye dayalı konuştuğu, kimin ezbere dayalı konuştu netlik kazanacak.

    Bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılmasına ve gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerle birlikte bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılması ve bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına yönelik faaliyetlerin ulusal ve uluslar arası alanlarda bölgenin ve bölgedeki yatırım fırsatlarının tespit ve tanıtımına yönelik faaliyetleri amaçlamaktadır. Bir ekonomik envanter çıkarılacak. Yani ekonomik göstergelerimiz neler, Belediyenin verileri neler, Polatlı'nın sosyo-ekonomik ve jeo-ekonomik durumu neler, bunları çıkartacağız." şeklinde konuştu.

    POLATLI BÖLGESİYLE İLGİLİ NET VE DOĞRU BİR BİLGİLENDİRME KAYNAĞI OLUŞACAK

    Projenin beklenen sonuçları ise şöyle: "Yerli ve yabancı yatırımcı grupların Polatlı'da yeni kurulan OSB'lere, bölgedeki sanayi ve ticaret merkezlerine olan ilgisini artıracak önemli bir doküman olacak. Bölgenin ekonomik ve toplumsal kalkınma hedeflerine katkı sağlayacak. Bölgedeki ekonomik ve toplumsal kalkınma yönünde engeller ve risklerin tespitinin yapılarak, çözüm için gerekli alt yapı oluşturulacak.

    Proje sonunda Polatlı bölgesinin sosyo-ekonomik durumuyla ilgili net ve doğru bir bilgilendirme kaynağı oluşacak, bu çalışma yerli ve yabancı yatırımcı grupları için önemli bir başvuru kaynağı olacak. Polatlı ve çevre bölgelere arasında ekonomik ve sosyo-ekonomik uyum ve ilişkiler gelişecek. Proje sonunda elde edilecek objektif ve doğru veriler sayesinde özellikle Polatlı Bölgesinin son 5 yıllık ekonomik ve sosyo-ekonomik durumuyla ilgili doğrudan bilgi edinme fırsatı elde edilecek. Proje sonunda elde edilecek kent envanteri tüm ekonomi ve ticaret merkezleriyle paylaşılarak bölgenin ekonomik ve sosyo-ekonomik durum envanteri benzer diğer bölgeler için örnek bir çalışma özelliği taşıyacak.

    Projeyle birlikte makro düzeyde Ankara Kent Envanteri yada Ankara Bölge Planı çalışmalarına katkı yapacak önemli bilgi ve doküman elde edilecek."




    Polatlı'nın ekonomik kent envanteri çıkarılacak Yorumları