'Kiliseye baskın' ihbarı polisi alarma geçirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (17:04)   Son Mesaj: 01-04-2011 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    01-04-2011

    'Kiliseye baskın' ihbarı polisi alarma geçirdi

    'Kiliseye baskın' ihbarı polisi alarma geçirdi


    Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu seçimlerinde, kendilerine oy kullandırılmadığını öne süren bir grup ile vakıf yöneticileri arasında kavga çıktı.

    Konunun 155 hattına 'kiliseye baskın var' yönünde bildirilmesinin ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kiliseye gelen polis müdürleri, iki grup arasındaki tartışmayı yatıştırmaya çalıştı. Kendilerine oy kullandırılmadığını öne süren bazı cemaat üyeleri, yönetimi suçladı.
    Beyoğlu Balık Pazarı içinde bulunan Üç Horan Ermeni Kilisesi'ne ait Vakfın yönetim kurulu seçimlerinde kavga çıktı. 155'e, 'Kiliseye baskın yapıldı' ihbarı yapılması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kiliseye gelen polisler, konunun baskın olmadığını anlayınca rahat bir nefes aldı.

    Her ihtimale karşılık kiliseye gelen Beyoğlu Emniyet Müdürü Osman Yıldırım ve diğer polis şefleri, iki grup arasındaki tartışmayı yatıştırmak için uzun süre çaba sarf etti. Olayla ilgili soruları yanıtlayan cemaat üyesi Efrim Bağ, kilise vakfında seçim olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu vakıf 35 senedir burada. Bir çete kurulmuş burada. Cemaatimizin bütün malı mülkü bu vakfın. Bu vakıfta artık burada seçmeni kalmamıştır, burada oturan insan kalmamıştır."

    Belirli insanların dışarıdan getirtilip kaydedildiğini öne süren Bağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz diyoruz ki açın bunu cemaate, bu cemaatin malı. Bu hayrat cemaatin hayratıdır. Bunları birileri buraya vakfetmiştir. Açın insanlar bundan faydalansın. Biliyorsunuz iki gün önce Kızılay yardım etmeye başladı bize. Ve buralar dünya kadar malı mülkü, hiçbir şekilde rantabl bir şekilde kullanılmıyor. Cemaat de hep beraber yapalım, bunu kullanalım kimse burada yerinden oynamıyor. Kendilerine göre seçim tertip heyetini kuruyorlar. Kendilerine göre düzenleme yapıyorlar. Kendilerinden olmayanı bir kere kaydetmiyorlar."

    Vakıf yöneticileri basın mensuplarının sorularını yanıtlamazken seçim başka bir tarihe ertelendi.




    'Kiliseye baskın' ihbarı polisi alarma geçirdi Yorumları