Tahliye beklerken müebbet aldılar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (17:04)   Son Mesaj: 01-04-2011 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    01-04-2011

    Tahliye beklerken müebbet aldılar

    Tahliye beklerken müebbet aldılar


    Diyarbakır'da 1999'da dava açılan iki tutuklu sanık CMK'nın 102. maddesinin yılın son günü olan 31 Aralık'ta yürürlüğe girmesinden yararlanarak serbest kalmayı beklerken büyük şok yaşadı.

    Diyarbakır'da 12 yıldır tutuklu yargılanan iki sanık, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yılın son günü olan 31 Aralık'ta yürürlüğe girmesinden yararlanarak serbest kalmayı beklerken, 30 Aralık'ta mahkemeye çıkarılarak müebbet hapse mahkum edildi.
    PKK'nın şehir yapılanması adına faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle haklarında 1999'da dava açılan iki sanık Süleyman Kaya ve Faruk Menekşe'ye son dakika müebbeti geldi. CMK'nın 102. maddesinin yılın son günü olan 31 Aralık'ta yürürlüğe girmesinden yararlanarak serbest kalmayı bekleyen sanıklar kararla büyük şok yaşadı.

    Alınan karar ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklama yapan Faruk Menekşe'nin avukatı Erhan Ünkür, "Bu karar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) ayrımcılık yasağını ihmal etmektedir. Aynı zamanda adil yargılama hakkını da ihmal etmektedir. AİHM'in 6. maddesinde bu açıkça göstermektedir. Zaten Türkiye defalarca mahkum edilmiştir. Bu dosyadan da yüzde yüz mahkum edilecektir. Ciddi tazminatlarda ödeyecektir" dedi.

    Müebbet hapis cezasına çarptırılan Faruk Menekşe'nin annesi Münire Menekşe, "Biz mağduruz. Mağdur bırakıldık. Oğlumun bir gün kalmıştı çıkmasına tekrar ceza verdiler. Raporlu olmasına rağmen yine çıkardılar. Bu şahsi bir dava olmuştu. AİHM'e dilekçe vereceğiz. Oğlumu bıraksınlar tahliye etsinler. Cezasını fazlasıyla çekmiş" diye konuştu.




    Tahliye beklerken müebbet aldılar Yorumları