Şişli'de, Zapata'nın Büstü açıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (16:57)   Son Mesaj: 01-04-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    01-04-2011

    Şişli'de, Zapata'nın Büstü açıldı

    Şişli'de, Zapata'nın Büstü açıldı


    Şişli Belediyesince yaptırılan, Meksikalı devrimci lider ve tarım reformcusu Emiliano Zapata'nın büstü açıldı.

    Şişli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Maçka Demokrasi Parkı'ndaki büstün açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, parkta, dünya siyasetine yön vermiş devlet adamları ve dünya sanatına katkıda bulunan sanatçılar için özel bölge ayırdıklarını söyledi. Sarıgül, yaşadığı devirde ülkesinin yüzde sekseni topraksız köylülerden oluşan Zapata'nın, köylüsüne dağıtılacak bir avuç toprak için, hak için, adalet için savaştığını kaydetti.
    Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Jaime Garcia Amaral da açılışta yaptığı konuşmada, Emiliano Zapata'nın, Meksika Devrimi'nde mücadele etmiş bir lider, ülkesinin en önemli halk kahramanı olduğunu ifade ederek, onun, Türkiye'de yaşatılmasının kendileri için önemini belirtti.

    Maçka Demokrasi Parkı'nda, Meksikalı devrimci lider Emiliano Zapata'nın büstünün yanı sıra, Şili'nin kurtarıcısı Bernardo O'Higgins, Almanya'nın eski başbakanlarından Willy Brandt ve Romen asılı tarihçi-yazar Dimitrie Cantemir'in de büstleri bulunuyor.





    Şişli'de, Zapata'nın Büstü açıldı Yorumları