Kışanak'tan hediye Türkçe sözlük yanıtı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (17:36)   Son Mesaj: 01-04-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 991  

    01-04-2011

    Kışanak'tan hediye Türkçe sözlük yanıtı

    Kışanak'tan hediye Türkçe sözlük yanıtı


    BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Grup Toplantısında kendisine Türkçe sözlük hediye edilmesiyle ilgili konuştu. Kışanak, Türkçeyle aram çok iyi. O sözlükleri çok kullandım" dedi ve bilinmeyen bir yönünü açıkladı.



    BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Grup Toplantısında kendisine Türkçe sözlük hediye edilmesiyle ilgili olarak, "2 yıl Türk Dili ve Edebiyatı okumuş bir kişiyim. Türkçeyle aram çok iyi. O sözlükleri çok kullandım" yorumunu yaptı. Kışanak, bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın demokratik özerklik konusundaki eleştirilerine de cevap vererek, "4 yıldır bu ülkenin gündemindedir. Partimizin kongresinde sonra bu ülkenin yargısına da intikal etmiş resmi bir belgedir" dedi.
    BDP'nin Meclis Grup Toplantısı öncesinde Atatürkçü Kültür, Dayanışma, Eğitim Vakfı Başkanı Gül Karyaldız tarafından Türkçe Sözlük ve Şırnaklı çocukların İstiklal Marşı'nı okuduğu cd hediye edilen Kışanak, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. 2 yıl Türk Dili ve Edebiyatı okumuş bir kişi olduğunu dile getiren Kışanak, "Türkçeyle aram çok iyi. Türkçeyi çok güzel kullanıyorum. O sözlükleri çok okudum, çok kullandım. Yeni yılda böyle bir sözlük hediye ettiği için teşekkür ediyorum. Ama aynı zamanda bu ülkenin çoğunluğundan da bahsetti hanımefendi. Umuyorum ki herkesin gönlü bizimki kadar geniş olur. Tüm dillere, tüm kültürlere, tüm kimliklere, tüm sözlüklere gönlünü açacak yurttaşlar istiyoruz bu ülkede. Böyle bir siyaset istiyoruz. Herkez gönlünü ve gözünü tüm kimliklere açsın" şeklinde konuştu.

    Kışanak, Şırnaklı çocukların İstiklal Marşı ve andı okudukları cd içinse şunları söyledi: "İçinde ne olduğunu bilmiyorum. Bir cd verdi, çocukların hediyesi dedi. Kendisinin yaklaşımıdır. İzleyeceğiz, bakacağız. Bu ülkede şu çok açık ve net. Her sabah Türk olmayan çocuklara 'varlığım Türk varlığına armağan olsun' diye ant okutmak bir utançtır. Bunun artık kaldırılması gerekiyor. Madem çoğunlukçu bir ülkeyiz, madem bu ülkede 30'a yakın dil var, o zaman niye bunlar birarada, yanyana, barışık yaşayamıyor. Niye bu 30 dil yok olacak da sadece Türkçe kalacak. Bunu anlayabilmiş değiliz"

    Bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın, demokratik özerklik konusunda BDP'ye yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine Kışanak, bunun 2007 yılında DTP'nin kongresinde alınmış bir karar olduğunu, 3 yıl boyunca Türkiye'de bu projeyi yeterince tartıştıramadıklarını söyledi. Kışanak, "Türkiye siyaseti de, Türkiye kamuoyu da bunu tartışmaya açık değildi. Ne zaman ki provokatif bir zemin buluyorlar, bu zemin üzerinden siyaseten bu projeyi mahkum etmeye çalışıyorlar. 4 yıldır bu ülkenin gündemindedir. Partimizin kongresinden sonra bu ülkenin yargısına da intikal etmiş resmi bir belgedir. Programımızın bir parçasıdır. Tüm demokratik çevreler tarafından bu konunun enine boyuna tartışılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

    Kışanak, 'Siz Gül Karyaldız'a bir Kürtçe sözlük hediye etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna, "Hayır gerek görmüyorum" karşılığını verdi.




    Kışanak'tan hediye Türkçe sözlük yanıtı Yorumları