Görme engelliler öğretmensiz kaldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (15:49)   Son Mesaj: 01-04-2011 (15:49)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    01-04-2011

    Görme engelliler öğretmensiz kaldı

    Görme engelliler öğretmensiz kaldı


    Görme engelli öğrenciler şimdi yeni gelecek öğretmenlerini bekliyor.

    Şanlıurfalı görme engelli çocuklara eğitim veren öğretmenin tayini başka bir ile çıkınca öğrenciler öğretmensiz kaldı.
    Yaklaşık iki yıl önce Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda görme engelli çocuklar için bir sınıf açıldı. Aileler çocuklarını Gaziantep'e götürmekten kurtuldu. Ancak öğrencilere ders veren Semra Gökgöz birkaç gün önce eş durumundan dolayı tayini Ankara'ya çıkınca 14 öğrenci öğretmensiz kaldı.

    SAĞLIKLI İKEN ENGELLİ OLDU

    Yeni öğretmenin gelmesi dört gözle bekleyen öğrencilerden Mahmut R. Mahmut, sonradan görme engelli olmuş. Dördüncü sınıfa kadar gören gözleriyle okula giden Mahmut bir gün dizinde bir rahatsızlık hissetti. Sonra felç geçirdi. Daha sonra da bütün bedeni tutmaz oldu. Yaklaşık 3 ile 4 ay içerisinde bütün bedeni tutmayan Mahmut'un sonunda gözleri de görmez oldu. Babası, Mahmut'un düştüğü duruma çok üzüldüğü için bir gecede saçları ağırdı. Mahmut, görme engelli olduktan sonra aynı okulun görme engelli çocuklar sınıfında ders almaya başladı.

    Öte yandan Güneydoğu Engelliler Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Bağış, yaptıkları araştırmada Şanlıurfa'da 06 ile 12 yaş arası görme engelli 400 çocuğun bulunduğunu söyledi.




    Görme engelliler öğretmensiz kaldı Yorumları