Torba yasasında gözardı edilen 3 kesim   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (15:21)   Son Mesaj: 01-04-2011 (15:21)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    01-04-2011

    Torba yasasında gözardı edilen 3 kesim

    Torba yasasında gözardı edilen 3 kesim


    Belediye-İş Sendikası Başkanlar Kurulu sonuç bildirisinde, ''Torba Kanun Tasarısı, istihdam yaratma adı altında, kadınların, gençlerin, engellilerin 'insan onuruna yaraşır bir iş' talebini gözardı etmektedir'' denildi.

    Bildiride, Başkanlar Kurulu'nun 3 Ocak 2011'de, Ankara'da toplanarak çalışma hayatının temel sorunlarını tartıştığı belirtildi.
    ''Torba Kanun Tasarısı''nın sendikaların ve emek örgütlerinin görüşü alınmadan, Anayasal bir kurum haline getirilen Ekonomik Sosyal Konsey'de tartışılmadan, 29 Kasım 2010'da TBMM'ye sunulduğu belirtilen bildiride, ''Tasarı istihdam yaratma adı altında, kadınların, gençlerin, engellilerin 'insan onuruna yaraşır bir iş' talebini göz ardı etmektedir.

    Tasarı, deneme sürelerinin uzatılması, çağrı üzerine çalışma, kısmi zamanlı çalışma ve asgari ücretin düşürülmesi gibi uygulamalarla sömürüyü artırmaktadır. Tasarı, işçi-memur, genç-engelli demeden tüm çalışanlara güvencesiz, esnek çalışma koşulları yaratarak esnek ve kuralsız çalışmayı kural haline getirmektedir'' ifadelerine yer verildi.

    Bildiride, Tasarının 107. maddesinde ''Çalışanların iradesini dikkate almadan'' belediyelerde çalışan 174 bin işçiden ''norm kadro fazlası'' ve ''ihtiyaç fazlası'' olduğu iddia edilenlerin, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşra teşkilatlarına gönderilmesinin düzenlendiği, bu düzenleme ile de on binlerce belediye emekçisinin Anayasal ve yasal haklarının yok edildiği savunuldu.

    Bildiride ayrıca, Başkanlar Kurulu'nun, tasarı hakkındaki sendikanın görüş ve önerilerini içeren raporunu, 4 Ocak 2011'de AK Parti ve BDP'ye, 5 Ocak 2011'de de CHP ve MHP'ye sunacağı belirtildi.

    Bildiride, Başkanlar Kurulu'nun, Türk-İş'in aldığı her kararın arkasında olacağı vurgusu da yapıldı.




    Torba yasasında gözardı edilen 3 kesim Yorumları