Bora Jet Gazipaşa seferlerini iptal etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (15:22)   Son Mesaj: 01-04-2011 (15:22)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

    01-04-2011

    Bora Jet Gazipaşa seferlerini iptal etti

    Bora Jet Gazipaşa seferlerini iptal etti


    Bora Jet yönetimi, haftada iki gün karşılıklı olarak yapılan Gazipaşa-İstanbul seferlerinin 14 Ocaktan itibaren kaldırılmasına karar verdi.

    Bora Jet Ticari İşler Müdürü Recep Küçük, şirket yönetim kurulunun bugünkü toplantısında, haftada iki gün karşılıklı olarak gerçekleştirilen Gazipaşa-İstanbul seferlerinin iptal edilmesi kararı alındığını bildirdi.
    Kararın gerekçesiyle ilgili bilgi veremeyeceğini belirten Küçük, ''Bu konuda önümüzdeki günlerde belki şirket adına bir açıklama yapılabilir.

    Ama şu aşamada verilebilecek tek bilgi 14 Ocaktan itibaren bu seferlerin iptal edileceğidir'' dedi.

    Küçük, Gazipaşa'ya sefer düzenlenmesinin nisan ayından sonra yeniden gündeme gelebileceğini sözlerine ekledi.

    Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç deyaptığı açıklamada, Bora Jet'in Gazipaşa-İstanbul seferlerini iptal etmesini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

    Bora Jet yetkililerinin bu konuda kendilerine net bir bilgi vermediğini ifade eden Özgenç, iptal kararının ekonomik nedenlerle alınmış olabileceğini belirtti.

    Özgenç, başka firmalarla görüşmeler yaparak yeni seferler koydurmak için çalışacaklarını bildirdi.

    Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan da açıklamasında, Bora Jet'in kararının ticari olduğunu söyledi. Bora Jet'in, Alanya halkından beklediği ilgiyi görmediğini savunan Aydoğan, şöyle konuştu:

    ''Bakkal dükkanı bile açsan iş yapmayınca kapatıyorsun. Bora Jet de fazla talep görmeyince bu kararı aldı. Bilhassa uçuş saatleri ve İstanbul'da iniş yaptığı havaalanı, Alanya halkı tarafından tercih edilmediği için seferlerini iptal etmiş olabilir.

    Türkiye'de ve dünyada bir tek Bora Jet yok. Birçok firma var. Biz oda olarak verdiğimiz sözü yerine getirdik ve havaalanına ücretsiz servis sağladık.

    Havaalanına yardımlarımız devam etmektedir. Amacımız havalanının, pistin uzatılarak uluslararası uçaklara açılmasıdır. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz.''

    Bora Jet, geçen yıl haziran ayında haftada 5 gün Gazipaşa-İstanbul ve Gazipaşa-Ankara arasında karşılıklı sefer başlatmıştı. Bora Jet yetkilileri, yeterli yolcu bulunmadığı gerekçesiyle yaklaşık 2 ay önce Ankara seferlerini iptal etmiş, İstanbul seferlerini ise cuma ve pazar günü olmak üzere haftada iki güne düşürmüştü.




    Bora Jet Gazipaşa seferlerini iptal etti Yorumları