Bıçık Sırtı'nda Sait Nursi konuşulacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (15:17)   Son Mesaj: 01-04-2011 (15:17)    Cevap: 0    Gösterim: 613  

    01-04-2011

    Bıçık Sırtı'nda Sait Nursi konuşulacak

    Bıçık Sırtı'nda Sait Nursi konuşulacak


    Moderatörlüğünü ERSOY DEDE’nin yaptığı Ülke TV ekranlarında yayınlanan Bıçak Sırtı’nda Çarşamba akşamı Bediüzzaman Said Nursi konuşuluyor.

    Programda konuk olarak Tarihçi-Yazar Erol Mütercimler, Ülke TV Açıkdeniz programının yapımcısı ve Yazar Sadık Yalsızuçanlar ve Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz yer alacak.
    Doğruyu anlamak ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirmek için Ersoy Dede İle Bıçak Sırtı"nda Çarşamba akşamı Bediüzzaman Said Nursi konuşuluyor. 1960 yılında vefat edene kadar bütün ömrünü insanları Allah'a iman etmeye ve Kuran ahlakını yaşamaya davet ederek geçiren Bediüzzaman Said Nursi bu uğurda çok fazla eziyet görmüş, ancak o yaşadığı hayattan her zaman razı olmuş ve başına gelen her zorluğu büyük bir sabırla, neşeyle karşılamıştır. Bir Kuran tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı, Bediüzzaman'ın Allah'a olan coşkulu sevgisini ortaya koyan öğütlerle doludur. Minyeli Abdullah filmi ile tanınan yönetmen Mehmet Tanrısever, Bediüzzaman Said Nursi"nin hayatını anlatan "Hür Adam" filmi ile Said Nursi"yi ilk kez kurmaca bir filmde beyazperdeye taşıdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kısa süre önce bir sahnede "Atatürk"ün manevi kişiliğine hakaret" nedeniyle film hakkında dava açmıştı. Ersoy Dede"nin sunumuyla ekrana gelen Bıçak Sırtı"na konuk olarak Tarihçi-Yazar Erol Mütercimler, Ülke TV Açıkdeniz program yapımcısı ve Yazar Sadık Yalsızuçanlar ve Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz katılıyor.

    Türkiye gündemini derinden etkileyen olaylar, bıçak sırtı konular her hafta Ersoy Dede"nin yönettiği Bıçak Sırtı"nda ele alınıyor.


    Ersoy Dede ile Bıçak Sırtı, Çarşamba saat 19.00"da Ülke TV"de. Ülke TV, Türksat 2A uydusu, DIGITURK 38. kanal, D-Smart 94. kanal ve Kablo TV'de yayında.




    Bıçık Sırtı'nda Sait Nursi konuşulacak Yorumları