Muhteşem Yüzyıl'a eğitimcilerden tepki!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (15:18)   Son Mesaj: 01-04-2011 (15:18)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    01-04-2011

    Muhteşem Yüzyıl'a eğitimcilerden tepki!

    Muhteşem Yüzyıl'a eğitimcilerden tepki!


    Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan sadece hazırlıkları için 3,5 milyon lira harcandığı ifade edilen “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin fragmanı, dizi henüz başlamadan kamuoyunun tepkisini çekmeye başladı.


    Türkiye"nin en büyük memur sendikası olan Memur-Sen"e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul 1 No"lu Şube Başkanı Emrullah AYDIN yaptığı açıklamada "5 Ocakta, Show TV televizyon kanalında senarist Meral Okay"a göre "Muhteşem Yüzyıl" bize göre ise "Muhteşem Rezalet" ya da "Yüzyılın Rezaleti" adıyla yayın hayatına başlayacak olan bu dizide oryantalizmin zirve yapacağı; reyting ve birilerini memnun etme uğruna ecdadımızın karalanıp şanlı tarihimizin, milli-manevi değerlerimizin tahrip edilmeye çalışılacağının, dizinin fragmanından anlaşıldığını" söyledi.
    Aydın, açıklamasının devamında "Kerameti kendinden menkul senarist ve yapımcının kimler olduğuna bakıldığında bu dizinin ayrıca ideolojik bir kampanyanın da bir parçası olduğunun görüleceğini" ifade etti.

    Ekranlara gelecek olan bu diziye toplumun her kesiminden olduğu gibi eğitimciler olarak kendilerinin de tepki gösterdiklerinin altını çizen Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No"lu Şube Başkanı Emrullah AYDIN, yaptığı açıklamada nasıl bir zihniyet ile karşı karşıya olduğumuzu ve ne şekilde hareket edilmesi gerektiğini anlattı:

    Zihniyetleri hiç değişmedi: Cihan Devleti"ni haremden ibaret zanneden zavallılar var...

    Sözde bu dizide "Öleceğini bile bile sefere çıkan, sarayda ölmekten korkan, er meydanında ölmeyi arzulayan, Osmanlı Devleti"ne en yüksek ve en ihtişamlı dönemi yaşatan, ayrıca Müslümanların halifesi sıfatıyla dünyaya Allah"ın adını ve adaletini yaymaya çalışan ve çıktığı seferde vefat eden Muhteşem Süleyman; elinde kadehiyle zevk ü sefa hayatı süren, kadına düşkün şehvet müptelası olan bir padişah olarak" sunuluyor. Halbu ki Kanuni Sultan Süleyman ordusunun başında sefere çıktığı bir sırada vefat etmiştir.

    Bu iftiralarla Osmanlı sultanları şehvet hastası, harem düşkünü olduğu imajını topluma yerleştirmek ve millet ile geçmiş arasında kurulmaya çalışılan kuvvetli bağ yok edilmek istenmektedir. Maddi beklentiler, reyting hesapları ve birilerini sevindirmek uğruna altın levhalarla dolu şanlı tarihimize iftira atmayı büyük bir saygısızlık olarak görmekteyiz.

    Bu ve benzeri dizilerle zihinlerindeki yalanları millete yutturmaya çalışanların artık hedeflerine ulaşamayacaklarını vurgulamak istiyorum. Çünkü insanımız kararını vermiştir. Öze dönüş başlamıştır. Bu millet kendisini yeniden uyutma çabasında olanlara rağbet etmeyecektir.

    Eğitimcilerimize büyük sorumluluk düşüyor...

    Tüm bunlar olup biterken biz eğitimcilere de büyük görevler düştüğünü söylemek istiyorum. Hiçbir eğitimci kamuoyunun gözü önünde cereyan eden bu tartışmalardan kendini uzak tutmamalı ve sorumluluk bilinci ile hareket ederek bu yanlışa tepki göstermelidir. Bizler eğitim camiası ve Eğitim-Bir-Sen üyesi arkadaşlarımız adına bugün bu tepkiyi ortaya koyuyoruz. İlköğretim ile ortaöğretim okullarında görev yapmakta olan sosyal bilgiler ve tarih öğretmenlerimizin; tarihi şahsiyetlerin üzerinden bu milletin karakterini, kutsalını alaşağı eden bu vb. dizilere inat iman, edep, adalet ve yiğitlik abidesi tarihi şahsiyetlerimizi dün olduğu gibi bugün de en güzel ve en doğru şekilde canla başla öğrencilerimize anlatacaklarına inancım sonsuzdur. Çünkü biz eğitimcilerin en önemli sorumluluğu tertemiz zihinleri kirletmek değil; onları doğru bilgilerle aydınlatmaktır.

    Fragmanından da anladığımız üzere dizinin neresinden tutmaya çalışırsanız çalışın toplumun hiçbir kesimine fayda sağlamayacağı aşikardır. Hatta içkiyi yasaklamış bir insana içki içiren, ömrü seferlerde geçmesine rağmen onu zevk-şehvet-kadın düşkünü biriymiş gibi gösteren, çirkin ilişkilerin yaşandığı sözüm ona harem hayatının varlığından bahsetmeye çalışan bu diziyi vb.lerini asla seyredilmek üzere öğrencilerimize tavsiye etmeyeceğiz.

    Kim bilir dizinin senaristi ve yapımcısı, Topkapı Sarayı"nda harem dairesinin tavanlarında süslemeli olarak yazılı bulunan Kuran ayetlerini de, şehvet düşkünü padişahların(!) kadınlara yazmış olduğu aşk şiirleri(!) olarak izleyiciye aktaracak olmanın tatlı heyecanı(!) içindedir.

    Velilerimiz çocuklarını uzak tutmalıdır...

    Ayrıca toplumun büyük bir kesiminin ailece ekran başında olduğu bir saatte cinsellik üzerine kurulu bu senaryoyu, toplumun ahlaki değerlerine bir saldırı olarak görmekteyiz. Milyonlarca genç dimağı zehirleyecek, yalan-yanlış düşünceye yönlendirecek olan bu dizi rezaletine karşı çocuklarımızı uzak tutmak suretiyle velilerimizin de duyarlılık göstermesi gerekmektedir.

    MEB"i, RTÜK"ü ve diğer ilgili kurumları da görevini yapmaya ve milletin hassasiyetlerine kulak vermeye davet ediyoruz...

    Bu dizinin, gençlere kötü mesajlar vereceği ortadadır. Bu mesajı alan genç; ailesine, okul çevresine davranışlarıyla rahatsızlık verecektir. Bu da eğitim-öğretimin olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. Bundan dolayı Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU"dan bu vb. dizilerle ilgili eğitimciler olarak bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

    Ayrıca RTÜK yetkililerinin de biran önce harekete geçmesini ve bu diziyi başlamadan yayından kaldırmasını; Kültür ve Turizm Bakanlığı"ndan ise bu dizinin çekimleri için tarihi mekanların tahsisine müsaade etmemesini istiyoruz."

    Aydın, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No"lu Şube olarak konunun takipçisi olacaklarını belirterek açıklamasını sona erdirdi.




    Muhteşem Yüzyıl'a eğitimcilerden tepki! Yorumları