Kuleli Askeri Lisesi yenileniyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (14:56)   Son Mesaj: 01-04-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    01-04-2011

    Kuleli Askeri Lisesi yenileniyor

    Kuleli Askeri Lisesi yenileniyor


    İstanbul Boğazı'nın tarihi binalarından biri olan Kuleli Askeri Lisesi, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan çalışmalarla yenileniyor.

    İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, lise binasındaki çalışmalar, güçlendirme, çatı onarımı, dış cephe restorasyonu ve deniz cephesi aydınlatma işlerini kapsıyor.
    Binada, altyapı ve üstyapı güçlendirme, çatı karkas tamiri, örtü ve yalıtımının yenilenmesi, kulelerin onarılması, dış cephe temizlik, sıva ve taş onarımları, deniz cephesi ahşap doğramaları, iç mekanlarda yapılan dönem araştırmaları, uygulamaya ilişkin detay projelerinin hazırlanması ve revize edilmesi, led aydınlatma (ışıklandırma) işlerinin tamamına yakını gerçekleştirildi.

    Altyapı güçlendirme çalışmaları tüm bina çevresinde tamamlanırken, üstyapı güçlendirme, duvarlara açılan kanallara karbon ip döşenerek sağlandı. Güçlendirme çalışmaları kapsamında yığma bina, 9 yerden dilatasyon derziyle bölündü.

    Çatıdaki tamir, yenileme, tüm çinko, parapet duvarı gibi işleri ise bitirilmiş durumda. Kulelerin karkas tamirleri, ahşap, keçe ve kurşun kaplama işleriyle kule teraslarının yalıtımları ve bakır alem altın varakla tamamlandı. Tarihi binada güçlendirme, dış cephe restorasyon işi ise halen devam ediyor.

    Denize bakan cephe ve şehitler kapısına kadar olan blokların işlerinin de Mart ayında tamamlanması planlanıyor.




    Kuleli Askeri Lisesi yenileniyor Yorumları