İndirimli tarifeyle en çok nereleri aradık?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (14:21)   Son Mesaj: 01-04-2011 (14:21)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    01-04-2011

    İndirimli tarifeyle en çok nereleri aradık?

    İndirimli tarifeyle en çok nereleri aradık?


    Millenicom, indirimli tarifelerden arama yapılmasını sağlayan 1045 hizmetini kullanan kişilerin en çok nereleri aradığını açıkladı.

    Millenicom, sabit hatlardan yapılan uluslararası, şehirlerarası, şehiriçi ve cep telefonu aramalarının indirimli tarifelerden yapılmasını sağlayan 1045'i kullanarak en çok arama yapan ilk dört ilin İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olduğunu açıkladı. Millenicom, İstanbul'daki 1045 kullanıcılarının en çok Ankara"yı, Ankara ve İzmirliler'in ise İstanbul"u aradığını, yurt dışında ise en çok Almanya, Amerika, İngiltere ve Rusya'nın tuşlandığını, 1045'i en az kullanan illerin ise Şırnak, Kilis ve Hakkari olduğunu bildirdi.
    Millenicom'dan yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılına yönelik 1045'in kullanıcı verileri incelendiğinde, turizm, ticaret, sanayi ve eğitim merkezi konumunda bulunan illerin 1045"i yoğun olarak kullandığının görüldüğü belirtildi. Buna göre, bugüne kadar ev ve işyeri telefonlarından 1045"i en çok tuşlayan ilk 4 şehir İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olarak sıralanırken, bu illerin en fazla nüfusu barındırmalarının yanı sıra, ticaret ve sanayi merkezi olmaları dolayısıyla, telefonla iletişime çok daha fazla ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

    -İSTANBUL, EN FAZLA ARANAN İL-

    Millenicom'um açıklamasına göre, İstanbuldaki 1045 kullanıcıları en çok Ankara"yı, Ankara ve İzmirliler ise İstanbul"u arıyorlar. Öte yandan diğer illerin en çok aradığı şehirlerin başında ise İstanbul geliyor. Buna göre İstanbul"a doğru yapılan aramaların yüzde 12"si Ankara"dan, yüzde 7"si ise İzmir"den geliyor. İstanbul"u en çok arayanlar iller arasında Sivas, Trabzon ve Diyarbakır da bulunuyor.

    -EN AZ KULLANIM ŞIRNAK, KİLİS VE HAKKARİ'DE, KARADENİZ'DE EN FAZLA SAMSUN'DA-

    İç Anadolu Bölgesi"ne bakıldığında ise sanayisi hızla gelişmekte olan şehirlerde 1045 kullanımı yoğunluk kazanıyor. Özellikle Kayseri, Eskişehir ve Konya başı çekiyor. 1045 gibi alternatif telekom hizmetlerinin 2010 yılında önceki senelere oranla daha yoğun ilgi görmeye başladığı bölgeler arasında ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri de yer alıyor. Bu bölgelerde Gaziantep, Malatya, Erzurum illerindeki artış dikkat çekerken Şırnak, Kilis, Hakkari ise 1045 hizmetini en az kullanan şehirler arasında yer alıyor. Gaziantep"teki 1045 kullanıcı sayısı ise 2010 yılında yüzde 45 artış gösterirken, Malatya ve Erzurum da da kullanıcı sayısı artıyor. Karadeniz Bölgesi"nde 1045 kullanarak telefonla iletişim kurmayı en çok seven illerin başında Samsun geliyor. Samsun"u Trabzon ve sonrasında Zonguldak izliyor. Yaz aylarında ise özellikle turistik bölgelerde 1045 hizmeti ilgi görüyor.

    Millenicom'un açıklamasında, 1045 hizmetini kullanarak görüşme yapanların sayısının bugüne kadar 2 milyona ulaştığı, 2011 yılında bu rakamın 3 milyonu aşmasının beklendiği belirtildi.

    Türkiye genelinde 1045 ile en çok arama yapan ilk 10 şehir:

    * İstanbul

    * Ankara

    * İzmir

    * Bursa

    * Antalya

    * Kocaeli

    * Muğla

    * Tekirdağ

    * Eskişehir

    * Konya

    Yurt dışında 1045 ile en fazla aranan ilk 10 ülke:

    * Almanya

    * ABD

    * İngiltere

    * Rusya

    * Türkmenistan

    * Bulgaristan

    * Ukrayna

    * Hollanda

    * Moldova

    * İsviçre





    İndirimli tarifeyle en çok nereleri aradık? Yorumları