BDP binasına saldırıda zanlılar yargılanıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (14:04)   Son Mesaj: 01-04-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    01-04-2011

    BDP binasına saldırıda zanlılar yargılanıyor

    BDP binasına saldırıda zanlılar yargılanıyor


    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 27 Temmuz 2010'da 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından BDP binasının kundaklanmasıyla ilgili 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

    Dörtyol 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, tutuksuz sanıklar M.D. (18), N.S.A. (20), E.K. (19) ve M.B. (28), geçen duruşmada dosyaların birleştirilmesiyle yargılanmaya başlanan tutuksuz sanıklar H.O.T. (17), H.G. (17) ve M.Ç. (16) ile müştekiler BDP Hatay İl Başkanı Mehmet İnsan, BDP Parti Meclisi üyesi Mahmut Aydıncı, Dörtyol İlçe Başkanı Halil Baybaris ve partililer katıldı.
    ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme'' ve ''siyasi parti veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina ve tesis veya eşyaya zarar verme'' suçlamalarıyla haklarında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar, ifadelerinde, olaylar olduğu sırada olay yerinde bulunduklarını ancak söz konusu suçları işlemediklerini belirterek, suçlamaları reddetti.

    Müşteki avukatı Aynur Pınar Acar ise olayın organize suç olduğunu iddia ederek, bir önceki duruşmada mahkemeye sundukları kaset ve belgelerin detaylı analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

    Mahkeme heyeti, elde edilen görüntülerin tekrar tetkiki ve bazı soruşturma evrakının beklenmesi için duruşmayı erteledi.

    -BDP'DEN AÇIKLAMA-

    Bu arada, BDP Parti Meclisi üyesi Mahmut Aydıncı, duruşmanın ardından Hükümet Konağı'nın önünde yaptığı açıklamada, olayların gerçek suçlularının dışarıda olduğunu öne sürdü.

    Sanıkların olaya nasıl tezgahlandığını bilmeden karışmış veya hiç karışmamış kişiler olduğunu iddia eden Aydıncı, ''Esas bu gençleri bu oyuna getirenlerin adaletin önüne çıkarılması gerekir. Dörtyol'da adaletin işlemesinden yanayız. Bu tezgahtaki asıl aktörlerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz'' dedi.

    Dörtyol'da, 27 Temmuz 2010'da 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından BDP binası ve bazı iş yerlerine saldırıda bulunulmuş, maddi hasar meydana gelmişti.




    BDP binasına saldırıda zanlılar yargılanıyor Yorumları