Erdoğan ortaya dört harita koydu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (13:37)   Son Mesaj: 01-04-2011 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 655  

    01-04-2011

    Erdoğan ortaya dört harita koydu

    Erdoğan ortaya dört harita koydu


    Partisinin grup toplantısında konuşan 2010 yılı ekonomisini değerlendiren Başbakan Erdoğan, yurtiçi gayri safi milli hasılanın, psikolojik eşik olan 1 trilyon TL'yi aştığını'' söyledi. Erdoğan 4 ayrı harita ile değişimi gösterdi.



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bölünmüş karayolları ile hava yollarının 8 yıldaki gelişmini ortaya koyan 4 ayrı harita gösterdi.

    Erdoğan önce göreve geldikleri 2002 yılındaki kara yolları haritasını gösterdi. Bu esnada milletvekili sıralarından alkış kopunca, "Bunu niye alkışlıyorsunuz? Alkışlanacak harita şimdi geliyor" diye uyardı. Erdoğan daha sonra Türkiye'nin 2010 itibariyle bölünmüş kara yolları haritasını gösterdi ve "Bu bugün itibarıyla bölünmüş yollar... Gördüğünüz gibi nereden nereye" dedi.

    Üçüncü haritada ise 2002 yılındaki ulaşım ağını gösteren Başbakan Erdoğan, özel sektörün de girmesiyle gelişen hava ulaşımının geldiği noktanın haritasını da sundu.

    İşte o anlar:

    Erdoğan şunları kaydetti:

    2010'un ilk 9 ayında 8.9 büyüme kaydettik. 2010 yılı son çeyrek büyüme rakamları açıklandığında da Türkiye orta vadeli resmi hedef olan yüzde 6.8'in üstünde büyümeyi yakalayacağız.

    Gayri Safi Milli Hasıla yurt içi rakamamızı aştığımızı buradan söylemek istiyorum...

    2010 yılı enflasyonu yüzde 6.4 oldu. Orta vadeli hedefte enflasyon yüzde 7.5 belirlenmişti. Son 41 yılın en düşük oranı idi.

    2010 yılında enflasyon hedeflerini bir kez daha aştık ve Türkiye'ye tek haneli enflasyın rakamı sevinci tekrar yaşattık.

    2010 yılı TÜFE oranları son 42 yılın en düşük enflasyıon oranıdır.

    2010 yılı ihracat hedefimizi de aştık. Geçen yıla gçre ihracatta yüzde 11,3 oranında artış kaydettik. Son 27 ayın en yüksek rakamına da bu yılın son ayında ulaştık.

    Bu yılın sonunda ihracatta hedefmiz 127 milyar dolar rakamına ulaşmaktır. İnşallah 2023 yılında da 500 milyar dolar rakamına da ulaşmış olacağız.

    2011 yılına ekonomi cephesinden gelen sevindirici haberlerle giriyoruz. Avrupa ekonomisinin ciddi sıkıntılar yaşadığı dönemde biz artık küresel kriz tabirini çıkarıyoruz. 2023 yılı hedeflerine doğru adım adım yaklaşacağız.

    Biz bu aziz millete hayal kırıklığı yaşatmadık, yaşatmak istemiyoruz. Biz gelip geçici başarılarla avunmak istemiyoruz. Yere sağlam basıyoruz.

    Kısa vadeli hesaplar bu ülkeye her zaman kaydettirir. Hedeflerini bir sonraki seçime göre belirleyen hükümetler bu ülkeye hep zarar verdi.

    Arkalarından enkaz bırakıp gittiler. Karşılıksız paralar bastılar.

    Milletvekili arkadaşlarım birin yanına bu altı tane sıfırı koydular diye sorması lazım. Karşılığı olmayan sıfırlarla aldatıldık.

    Biz seçimlere değil, 2016'ya değil 2023'e hazırlanıyoruz....

    KARA YOLLARI VE HAVADAN 4 HARİTA

    Başbakan Erdoğan konuşmasının bu bölümünde 4 tane harita gösterdi. Erdoğan göreve geldikleri 2002 yılındaki kara yolları ile hava yollarının ulaşım ağını gösteren haritaları ortaya koydu. Erdoğan daha sonra ise karayollarının şimdiki durumunu gösteren haritayı ve özel sektörün de girmesiyle gelişen hava ulaşımının geldiği noktanın haritasını sundu.
    Gördüğünüz gibi artık ülkemize artık gidilmeyen yer kalmadı. Ben burada sadece karayolları ve havayolları haritamızın nasıl değiştiğini gösterdim. Türkiye"ye 160 bin derslik, 80 yeni üniversiteyle üniversite sayımızı 156"ya çıkardık.

    Bazıları dediler ki. Ne gerek var? Biz böyle bakmıyoruz, 360 derece bakıyoruz ve Hakkari"deki yavrumuzun üniversite okuyabilmek için önünü açıyoruz.

    Niye? Ben okumak için İstanbul Ankara şansını belki yakalayamam ama ilimdeki üniversiteye girebilme şansım var. Bu var. Aynı şekilde Iğdır"da Muş"ta. Şu anda 156 üniversitesiyle 73 milyon nüfusun tüm öğrencilerine hitap eden bir anlayış.

    Buradan üniversite öğrencilerine sesleniyorum: 8 yıl önce 45 lira burs alıyorlardı, şimdi 200 liraya çıkardık. Diyorlar ya 'yolsuzluk yapıyorlar' Ayıptır ayıp! Eğer yolsuzluk olsaydı 13 bin kilometrelilk yolu neyle yapacaktık?

    KARDEŞLİK PROJESİ TUTACAK

    Birileri çıkıp, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi tutmadı diyor. Sen en baştan taş koydun. Bakın göreceksiniz bu kardeşlik projesi oturacak. Onlar seçim yatırımı yapıyor. Biz annelerin gözyaşlarının dinmesi için uğraşıyoruz.

    BDP'NİN TAVRI ORTAYA ÇIKTI

    Bakın son iki haftada BDP'nin asıl niyeti ortaya çıktı. BDP sorunun çözülmemesi için, süreci bulandıracak adımlar atarak süreci engelleyeek tavırları olduğunu gösterdi. Bu tavır, annelerin göz yaşından, babaların, annelerin kanından rant elde etme tavrıdır.

    Bu tavır AK Parti'yi güya seçimler öncesinde yıpratma tavrıdır. Ama biz buna müsade etmeyeceğiz.

    Ne BDP ne de onun sırtını dayadığı mahfiller benim Kürt kökenli kardeşlerimizin temsilcisi değildir.

    Bakınız Doğu ve Güneydoğu'yu BDP üzerinden izleyenler yanılırlar. Gidin oradaki tablonun nasıl farklı olduğunu, oradaki kardeşlik tablosunu gidin yerinde göreceksiniz.

    Ayrıntılar gelecek




    Erdoğan ortaya dört harita koydu Yorumları