Geçen yılın en çok konuşulan dizisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (13:17)   Son Mesaj: 01-04-2011 (13:17)    Cevap: 0    Gösterim: 588  

    01-04-2011

    Geçen yılın en çok konuşulan dizisi

    Geçen yılın en çok konuşulan dizisi


    Geçen yıl televizyon yapımları içinde gazetelere en çok diziler haber oldu. Dizilerin içinde ise Aşk-ı Memnu birinci sırada yer aldı.

    Televizyonda yayınlanan programların, yazılı basındaki yansımalarını mercek altına alan Interpress, 2010 yılında en çok haber olan TV programlarını belirledi. İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide televizyon programları hakkında çıkan haber ve yazıların analiz sonuçlarından oluşan rapora göre, geçtiğimiz yıl boyunca yazılı basında en çok dizi ve filmler haber oldu.
    2010 HABERLERİNE AŞK-I MEMNU DAMGA VURDU

    Geçtiğimiz yıl, yazılı basında en çok haber olan TV programlarının belirlendiği Interpress"in araştırmasında, toplam 54 bin 227 habere konu olan yerli diziler, programlar içinde ilk sırada yer aldı. Konusu kadar içinde yer alan duygusal sahneleri ile başrol oyuncularının performansı ve özel hayatlarıyla, yayınlandığı andan final bölümüne kadar gündemden düşmeyen "Aşk-ı Memnu" dizisi, hakkında çıkan 4 bin 648 haberle, geçen yılın diziler şampiyonu oldu. Bir memur ailesinin gelir darlığı ve ahlak düşkünlüğü içerisinde zamanla parçalanmasını ustaca anlatan "Yaprak Dökümü" dizisi özelikle final bölümündeki duygusal sahneleriyle birlikte, 3 bin 523 haberle listede ikinci sırayı aldı. Hız kesmeyen temposunun yanı sıra izleyiciler tarafından ilgi gören farklı karakterleriyle "Ezel" dizisi ise, çıkan 2 bin 971 haberle üçüncü sırada yer aldı. Yılın ilk on listesi içinde sırasıyla, "Geniş Aile", "Hanımın Çiftliği", "Kavak Yelleri", "Arka Sokaklar", "Kurtlar Vadisi Pusu", "Aşk ve Ceza" ile "Türk Malı" yer aldı.

    AKTÜELDE TV8, TEMATİKTE CNBC-e

    2010 yılında kanalların yayınladığı filmlerin 4 bin 995 tanesi, yazılı basında tam 39 bin 660 kez haber oldu. Yıl boyunca ekranda yer alan on altı kanalın yayınladığı 4 bin 343 yabancı film, basında 35 bin 889 habere konu olurken, aktüel kanallar içinde en çok yabancı film yayınlayan kanallar, "TV 8", "Kanaltürk" ve "Star TV" olduğu belirlendi. Tematik kanallar içinde ise, "TNT", "Cine 5" ile "CNBC-e" kanalları ilk üç sırayı oluşturdu.

    YERLİ FİLMDE KANAL 7

    Geçtiğimiz yıl televizyonda on iki kanalda yayınlanan yerli filmler içinde 652 tanesi yazılı basında 3 bin 771 defa haber olurken, en çok yerli film yayınlayan kanallar sıralamasında, "Kanal 7", "Kanal D", "Show TV", "TNT" ve "TRT 1" ilk beş sırada yer aldı.

    ANA HABER BÜLTENLERİNDE DURUM

    Interpress"in geçen yıl ekranda yayınlanan programların basındaki haber değerlendirmelerini incelediği araştırma raporuna göre; Ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiler, kanalların yayınladığı ana haber kuşaklarına büyük ilgi gösterdiği belirlendi. 2010 yılı boyunca kanalların ana haber bültenleri yazılı basında 5 bin 647 defa haber olurken, aktüel kanallar içinde "Mehmet Ali Birand"ın sunduğu ana haber bülteni hakkında 951 haber yayınlanmış. "Uğur Dündar"ın sunduğu ana haber bülteni 752 habere konu olurken, "Ali Kırca"nın sunduğu ana haberler ise 258 defa haber olmuş. Tematik kanallar içinde haberlerde ilk sıraları "CNN Türk", "NTV" ve "Habertürk" kanalları paylaştı.

    KARDEŞ GAZETELERDEN DESTEK

    Geçtiğimiz yıl, kanalların yazılı basında çıkan haberlerini inceleyen aynı araştırmada, yıl boyunca elli yedi kanal hakkında haber çıktığı belirlenirken, aktüel kanallar içinde en çok haber 36 bin 220 haberle "Kanal D" hakkında yayınlandı. Doğan Grubu'na bağlı gazeteler, grubun yayınlarına öncelikli olarak yer vermeyi tercih etti.

    İkinci sırada isminin geçtiği 22 bin 469 haberle "ATV" yer alırken, 16 bin 38 haberle "Star TV" ise üçüncü sırada yer aldı. Tematik kanallar arasında haberlerde en çok ismi geçen, 8 bin 356 haberle "CNN Türk" olurken, "CNBC-e" 7 bin 525 haberle ikinci, 6 bin 172 haberde ismi geçen "NTV" kanalı ise üçüncü sırada yer aldı.




    Geçen yılın en çok konuşulan dizisi Yorumları