'Halkımız 2011'de de arkamızda olacak'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:26)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:26)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    01-04-2011

    'Halkımız 2011'de de arkamızda olacak'

    'Halkımız 2011'de de arkamızda olacak'


    Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''İnanıyorum ki milletimiz 2011'de de kararlılığını ortaya koyacak. Bu hizmet ekibinin arkasında olacak'' dedi.

    Bakan Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ''Altıparmak-Stadyum Meydan Projesi'' çerçevesinde eski SGK binalarının yıkımı için düzenlenen törende, Bursa'nın, çarpık yapılaşma, yanlış projeler ve yerli yersiz uygulamalar yüzünden ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldığını söyledi.
    Bu yüzden, Bursa'nın yıkarak güzelleşebileceğini düşündüklerini ifade eden Çelik, eski SGK binalarının yıkılacağını ve halkın beklentilerine uygun projeyi uygulayacaklarını belirtti.

    Çelik, bu projenin 5-6 yıldır konuşulduğunu, gerçekleşmesinin uzun zaman aldığını hatırlatarak, binaların belediyeye devrinin kendi iktidarları döneminde gerçekleştirildiğini anlattı.

    Hizmetlerin lafla olmadığını, dertlenmek gerektiğini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

    ''Bursa'nın hastasıyız, hastası olmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz sözler var, onlar bir bir yerine gelecek. Bakınız 2011 yılı Bursa'da sağlık yılı olacak. sağlık alanında Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya ve İnegöl hastanelerinin temelini atacağız. Sağlık alanında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda hem diş hastanesi hem de 300 yataklı devlet hastanesinin, Soğanlı'da da bin 200 yataklı sağlık kompleksinin temellerini atacağız. Allah'ın izniyle 2050'ye kadar Bursa'nın sağlık sorunu kalmayacak.''

    Çelik, Nilüfer Barajı'nın bitmesiyle 2040 yılına kadar Bursa'nın su sorununun çözüldüğünü, Adalet Sarayı'nın da temelini atarak bu alandaki sıkıntıyı ortadan kaldıracaklarını, Kestel'deki esnaf sitesi konusunda önümüzdeki günlerde mesafe katedileceğini bildirdi.

    -''DARALAN MUHALEFET ALANI''-

    Bursa'nın bütün konularına hakim olduklarını, çözümü konusunda yapılacakların ve takvimlerinin belirlendiğini anlatan Çelik, şunları kaydetti:

    ''Gerek Bursa'da gerekse Türkiye'nin dört bir yanındaki bu çalışmaların aslında muhalefetin alanını nasıl daralttığını görüyorsunuz. Ne söyleyecekler? İnanın hiçbir şey söyleyemiyorlar. Ne tepki verecekler? 'Bunu yapmayın mı' diyecekler. 'Bu şelale olmasın mı diyecekler. 'Bu tarihi surlar ortaya çıkmasın mı diyecekler. 'Bu 18 bin metrekare park olmasın mı' diyecekler. Neye karşı çıkılacak? Karşı çıkılacak bir şey yok. Çıkılamıyor zaten, ülke genelinde de böyle. Onun için daralan bir ciddi muhalefet alanı var. Onun için 8 yıl önce bizim söylediklerimizi söylemeye, bizim girdiğimiz yola yeni girmeye başladılar. Biz 8 yıl önce oraları geçtik, çok çok mesafeler aldık. Onun için hiç oralarda kimse oyalanmasın bedava zaman kaybetmesin. Türkiye'de siyasi, ekonomik istikrar var. Dünyada kriz varken, Türkiye'de hizmetler var ve canla başla da bu hizmetlerin gerçekleşmesi için çalışan azimli, kararlı kadrolar var. İnanıyorum ki milletimiz 2011'de de kararlılığını ortaya koyacak. Bu hizmet ekibinin arkasında olacak.''

    -''BURSA'YA ÖNEMLİ MEYDANLAR KAZANDIRACAĞIZ''-

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de 2011 yılının Bursa için ''altın'' ve ''parlak'' bir yıl olacağını söyledi.

    Yakın zamanda TEKEL binasının kaldırılmasıyla hanlar bölgesinde de güzel bir meydan kazanılacağını, Bursa'nın en büyük eksiklerinden birisinin meydanlar olduğunu ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

    ''Bursa'ya önemli meydanlar kazandıracağız. Bu dönem yeni meydanlar kazanacağımız bir dönem olacak. Altıparmak-Stadyum Meydan Projesi hep konuşuldu, ama bugüne kadar yapılamadı. Köylere yapılacak parke taş karşılığında belediyeye devredilen eski SGK binalarının oturduğu kapalı alan 6 bin 200 metrekare. Toplamda ise projeyle kazanılacak alan 18 bin 500 metrekaredir.''




    'Halkımız 2011'de de arkamızda olacak' Yorumları