SP GİK üyesi: Kurtulmuş'un ayrılışı operasyondu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:28)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:28)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    01-04-2011

    SP GİK üyesi: Kurtulmuş'un ayrılışı operasyondu

    SP GİK üyesi: Kurtulmuş'un ayrılışı operasyondu


    Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve GİK üyesi Oya Akgönenç, Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışının bir operasyon olduğunu belirtti. Akgönenç, Kurtulnuş'un AK Parti gibi olmak istediğini söyledi.

    Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve GİK üyesi Oya Akgönenç, Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışının çok operasyonel, Saadet Partisi'ni çökertme hareketi olduğunu savunarak, ''Kurtulmuş, AK Parti gibi olmak istedi, ama dünya ve Türkiye'deki konjonktür farklı olduğu için başarılı olamadı'' dedi.
    Saadet Partisi 4. Olağan Fatih İlçe Kongresi, delegelerin katılımıyla Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

    Kongrede konuşan Akgönenç, ''Milli Görüş''ün bir asrın fikri olduğunu belirterek, milli güç fikrine güvenerek başlarını dik tuttuklarını ve çok büyük bir azimle çalıştıklarını kaydetti.

    Akgönenç, küreselleşen dünya içinde yaşarken içinde kaybolmanın mümkün olduğunu ifade ederek, ''Küreselleşme, ekonomik olarak başlıyor, sonrasında sosyal olarak yakalayıp, kültürel olarak bastırıp, daha sonrasında da siyasetle egemenliğini kabul ettirmeye çalışıyor. Bunun farkındalığına varmamız gerekir'' dedi.

    AK Parti'nin ''Milli Görüş'' gömleğini çıkardığını ve onlara ''Milli Görüş'ün neyi sizi rahatsız etti? Dürüst, milli, kendi gücümüzle var olmayı istemek mi sizi rahatsız etti?'' diye sorulması gerektiğini savunan Akgönenç, aynı sorunun Kurtulmuş'a da sorulabileceğini ifade ederek, ''(Genel başkan olduğunuzda sizi ne rahatsız etti?) Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışı, çok operasyonel, Saadet Partisi'ni çökertme hareketiydi. Kurtulmuş, AK Parti gibi olmak istedi, ama dünya ve Türkiye'deki konjonktür farklı olduğu için başarılı olamadı. Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılmasıyla büyük teveccüh aldık. Ayrılışı partiye yaradı'' diye konuştu.

    Avrupa Birliği'nin 2004 İlerleme Raporu'nda, ''Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi olmak üzere gelişmeye başladığı zaman GAP suları ve barajlarının idaresi uluslararası bir idarenin eline verilmeli'' ve ''İsrail'in ve komşularının su ihtiyacının karşılamak için'' ibarelerinin yer aldığını kaydeden Akgönenç, Türkiye'nin kendi su ve topraklarını ilgilendiren bir projenin, uluslararası bir kurumun idare etmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

    Konuşmasında yılbaşı kutlamalarına da değinen Akgönenç, Türkiye'de Taksim Meydanı'nda toplanıp, aşırı alkol alıp, ahlak hudutlarını aşarak, kutlama yapılmasının kutlama olarak kabul edilemeyeceğini, yurt dışında bu şekilde kutlama yapılmadığını ve Türk geleneğinde böyle bir eğlencenin bulunmadığını söyledi.

    Kongreye, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer de katıldı.




    SP GİK üyesi: Kurtulmuş'un ayrılışı operasyondu Yorumları