Özhaseki'den iddialara 'çamur'lu cevap   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:28)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:28)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    01-04-2011

    Özhaseki'den iddialara 'çamur'lu cevap

    Özhaseki'den iddialara 'çamur'lu cevap


    Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Hörmetçi Köyü'nde yaptırılan Dokuzpınarlar İçme Suyu Tesisinin açılış töreni yapıldı. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki katıldı.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Ne oldu, Türkiye'de yeni altın rezervleri mi bulundu, yeni petrol kaynakları mı bulundu, Türkiye öz kaynakları itibariyle bu sıçramayı yapabilecek ne buldu? İnsanını buldu, yöneticisini buldu'' dedi.
    Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Hörmetçi Köyü'nde yaptırılan Dokuzpınarlar İçme Suyu Tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kabuk, değiştirdiğini söyledi.

    Türkiye'nin kaynakları itibariyle son derece zengin bir ülke olduğuna dikkati çeken Yıldız, ''Önemli olan canı gönülden, başka hesap yapmadan, dürüstçe, hem kendi sorumluluğumuz gereği, hem ülkemize duyduğumuz sorumluluk gereği bunları ortaya çıkartabilmek. Ne oldu, Türkiye'de yeni altın rezervleri mi bulundu, yeni petrol kaynakları mı bulundu, Türkiye öz kaynakları itibariyle bu sıçramayı yapabilecek ne buldu? İnsanını buldu, yöneticisini buldu. Bu son derece önemli bir konu'' diye konuştu.

    Yıldız, her gittikleri ülkede, çok fazla itibar gördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

    ''Bu glabal krizin olduğu, bırakın firmaları, şirketleri, ülkelerin iflas ettiği bir durumda nasıl bu atılımı yaptınız, nasıl bu büyümeyi yakaladınız?' diye bize soruyorlar. İnanın gittiğimiz ülkelerde, benim yaşım kadar devlet tecrübesi olan insanlarla bu meseleleri konuşuyoruz. İnsana mübalağa gibi geliyor ama biz bunlarla karşılaşıyoruz. Özellikle Sayın Başbakanımızın bu ülkenin idare edilmesine koyduğu iradenin altında yatan sebepler araştırılıyor. Bunlar artık siyaset bilimi itibariyle üniversitelerde araştırılıyor.

    Öyle ülkeler görüyoruz ki, 1,5 yıl önce yüzde 70 kamuoyu desteği ve oy oranı ile iktidara gelmiş olanların şuan yüzde 20'lere indiğini görüyoruz. Böyle ülkeler var. 1,5 yılda halkın yarısının desteğini kaybedenler var. Bizim vatandaşımız hangi eğitim seviyesinde olursa olsun sezer, bilir. Basiretiyle, sağ duyusu ile bunları sezer. Kimse kimsenin hatırı için 'gel kardeşim 4 yıl daha devam et' demez. Onun için gerek Kayseri olarak gerek ülkemiz olarak önümüzdeki seçimleri yine ülkenin sağduyusuna, ülkenin yönetimine konulacak katkıdır diye düşünüyorum.''

    -''ASANSÖR AÇILIŞI İÇİN BAKAN ÇAĞIRDILAR''-

    Dokuzpınarlar İçme Suyu Tesisine 45-50 milyon lira harcandığını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

    ''Babalarımızın, dedelerimizin zamanında değil, bundan 11 yıl önce bu ülkede 3 katlı bir binanın asansörünün açılışı için bakan çağırdılar. Biz şuan da açılışlara yetişemiyoruz. Sayın Başbakan toplu açılışlar yapıyor. Temel atmalara ise hemen hemen hiç gidemiyoruz. Bu seyri, bu değişimi, dönüşümü, bu gelişmeyi hep beraber dikkatle izlememiz lazım. Yiğidin hakkını da yiğide vermemiz lazım. Her türlü iftiralara, her türlü gammazlıklara ve her türlü kötü niyete rağmen bizim bunu yapabiliyor olmamız lazım. İşte Kayseri'nin başından böyle bir sıkıntı geçiyor ama bir kısım insanların tehditlerinin bizler için fırsata dönüşebileceğini hep beraber göreceğiz.''

    -MEHMET ÖZHASEKİ-

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yaptıkları araştırmada sonucu, Hörmetçi'den Boğazköprü bölgesine kadar toprağın altında adeta bir deniz olduğunu kaydetti.

    Küresel ısınmanın Kayseri'yi de etkilediğine dikkati çeken Özhaseki, ''50-60 metreden çıkardığımız sular, 80-110 metreye kadar indi. Suyun debisi de düştü. Bizi bir telaş aldı. 10 yıldır kafamızı meşgul eden bu proje, bugün sonlandı. Bir de yedeğimiz var, Yamula Barajı'' diye konuştu.

    Yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgiler veren Özhaseki, şöyle devam etti:

    ''Biz bu hizmetleri yaparken 'dedikodu üretim merkezleri' boş durmuyor. Kimi insanın işi hayırladır, dua almak için uğraşır, kimi insanın da işi gücü dedikodudur. Ben bunlara 'DÜM' diyorum, 'Dedikodu Üretim Merkezi.' İşleri güçleri dedikodu üretmek, çalışan insanlara iftira atmak, yalan söylemek, hem de yüzleri kızarmadan. Ben bunları biliyordum ama tezgah kurup da bunları ciddiye alarak Türkiye'nin gündemine taşıyacaklarını ve 1 ay meşgul edeceklerini hiç tahmin etmiyordum. Geçen 1 ay içinde yaşadık.

    Dört ay kadar önce, memurun birisi, işçinin birisi birkaç kişiyi dolandırmış. Ne yaparsınız, arada bir olur. 1-2 yılda kamu kurumlarında böyle bir olay çıkar. Siz dürüstseniz tek yapacağınız şey kapatmak değil, savcılığa suç duyurusunda bulunmak. Biz de öyle yapmışız. İki yıl yargılaması sürmüş, suçlu suçsuz belli olmuş olay kapanmış.

    Aradan 2 yıl geçmiş. Hayret edilecek bir şey ki, Türkiye'nin en eski partisi, Atatürk'ün kurduğu partinin başında bulunan zevat, eline bir dosya alarak çıkmış bas bas bağırıyor. Acaba ne diyor dedik. Biz de hayretle izliyoruz, ciddi bir şey varmış gibi. Adaletin hüküm verdiği, yargılamanın yapıldığı, aradan 2 yıl geçen bir dosya hakkında bu şekilde bir spekülasyon yapmak helal olsun bu arkadaşlara yakışır. İftira etmekten hiç korkmuyorlar, yalan söylemekten yüzleri kızarmıyor. Namuslu insanların yüzü kızarır. Olur ya insanız, bir hata yaparız, ağzımızdan ufak bir yalan kaçırırız. İkinci de cevap vermeye utanırız, yüzümüz kızarır ama bunlarda öyle bir şey yok. Pişkin maşallah.''

    -''BU PİS ADAMLARA YER KALMAYACAK''-

    Özhaseki, yalanların hepsini belgeleriyle çürüttüğüne dikkati çekerek, ''Ankara'dan sağa sola çamur çalmaya alışmışlar. Bunu da siyaset zannediyorlar. Sonra da hiç o değilmiş gibi devam ediyorlar, ertesi gün birisine daha çamur çalışıyorlar. İnsanlar niye siyasetten uzaklaşıyor, niye siyasi kurumlarda yeralmak istemiyor? Rahmetli babam söylemişti, 'Oğlum ne olur girme siyasete, temiz adamların ne işi var orada?' Yok baba derdim, temiz adamlar orada olacak ki pislikleri temizleyecekler. Bu pis adamlara yer kalmayacak. İnşallah öyle de olacak'' diye konuştu.

    ''Bu insanlarda zeka problemi falan yok, akıllılar, şeytanı suya götürür susuz getirirler ama ahlak problemleri var, namus, şeref problemleri var'' diyen Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''O yüzden namuslu insanlara çamur atıyorlar. Biz bunun altında kalmayız, inşallah bundan sonra da kalmayacağız. Bunu herkesin bilmesi lazım. Şuradan çıkan su kadar benim çalışma arkadaşlarım berrak ve temiz ama bu olay için söylemiyorum, namuslu insanlara iftira edenler, çamur atanlar, buradan 5 kilometre ilerideki Boğazköprü'de atık su arıtma tesisi var, aradaki çamur kadar kirliler. Namuslu insanlara iftira atanlar böyleler.''

    -ENERJİ KURUMLARININ MAHSUPLAŞMASI-

    Bakan Yıldız, törende gazetecilerin soruları üzerine de enerji kurum ve kuruluşlarının borç ve alacaklarını yeniden düzenleyen kanun tasarısının 4 Ocak Salı günü TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini söyledi.

    6 maddelik kanun tasarının büyük önem taşıdığını ifade eden Yıldız, şu bilgileri verdi:

    ''2011 yılına enerji ile ilgili kendi içimizde mahsuplaşma yaparak başlayacağız. Enerji yılı olacak. Bildiğiniz gibi TEDAŞ"tan tutun ki BOTAŞ"a kadar, kamunun kendi içerisindeki bir nevi hesaplarının karşılıklı mahsuplaşmasını ve sadeleştirmesini öngören bir konu olacak. Önemli bir kanun tasarısıdır. 15 milyar liralık düzenlemeyi kapsıyor. Kar zarar açısından bir şey olmayacak. Bizim elektrik şirketinin bu yıl edinmiş karı var. BOTAŞ"ın doğalgazla alakalı, fiyatlamalarla alakalı bütün bütçelemeleri var. Bunların hepsi enine boyuna konuşulacak.''

    -DOKUZPINARLAR İÇMESUYU TESİSİ-

    Kayseri'nin 2070 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Dokuzpınarlar İçme Suyu Tesisi, yaklaşık 44,5 milyon liraya mal oldu.

    Yılda yaklaşık 85 milyon metreküp içme suyu elde edilecek tesis için bölgede 24 kuyu açıldı ve SCADA sistemi ile otomasyonu sağlandı.

    Ayrıca, Dokuzpınarlar ve Beştepeler'e 5'er bin metreküplük toplama ve dağıtım depoları yapıldı, yaklaşık 26 kilometre uzuluğunda 700 ve bin 200 milimetre çaplarında borular döşendi.




    Özhaseki'den iddialara 'çamur'lu cevap Yorumları