'Titreyerek sigara içen vekillere şal kıyağı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:25)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:25)    Cevap: 0    Gösterim: 700  

    01-04-2011

    'Titreyerek sigara içen vekillere şal kıyağı'

    'Titreyerek sigara içen vekillere şal kıyağı'


    TBMM binasında sigara içemeyince soluğu bahçede alan vekiller, üşüyünce kulis bahçelerine “camekânlı-ısıtıcılı” kulübeler yapıldı. Ancak bu da vekillerin titremesine engel olamayınca, alternatif ısınma tedbirleri gündeme geldi.

    Cumhuriyet Gazetesi'nde Türey Köse, Ayşe Sayın ve Erdem Gü tarafından hazırlanan parlamento kulisinden ilginç bir kesit:
    Vekil üşüyünce...

    Kapalı alanlarda sigara yasağı başlayınca, Meclis de bu uygulamadan doğal olarak payını aldı. "Tiryaki" milletvekilleri sigara içmek için kulislerin yan tarafındaki bahçelere çıkıyorlar. Yazın bu çok sorun olmuyor, ancak karda kışta biraz işkenceye dönüşüyor. Her ne kadar milletvekilleri için kulis bahçelerine "camekânlı-ısıtıcılı" kulübeler yapıldıysa da, kapısı bacası olmadığı için soğuk oluyor. Bu durumda grip, soğuk algınlığına davetiye çıkarıyor.

    Milletvekillerinin en büyük şikâyeti de soğukta titreye titreye sigara içmek. Geçen hafta TBMM Genel Sekreteri Saadettin Kalkan, iktidar kulisinin bahçesinde bizzat bu manzaraya tanık olunca, "buraya şal getirelim" diyerek, geçici çözüm önerdi. Ancak aradan birkaç gün geçmesine karşın beklenen "şal" gelmedi. Bunun üzerine AKP Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, bir çanta dolusu şal getirip, iktidar kulisinin bahçesindeki kulübeye koydu.

    Gazeteciler ve vekil arkadaşları Kurt"a, "seçim yatırımına Meclis"ten başladı" diye de takıldı. "Bizde hizmette sınır yok" diyen Kurt"a gazeteciler, "Muhalefet kulisine de şal aldınız mı" diye sordu. Kurt, "Orası bizim muhtarlığın sınırları dışında, hizmetimiz muhtarlık sınırları içinde..." diye espri yaptı. Geçen hafta boyunca, iktidar partili tiryaki vekillerden bazıları ve gazeteciler, genel kurul açıldığında "servise" konulan şallardan yararlandı.

    Ancak Meclis yönetimi vekillerin "şallara sarılmış" halde görüntülerinden etkilenmiş olmalı ki, "şal uygulaması" başladıktan 3 gün sonra kulübeye klima takmak için harekete geçti.

    (cumhuriyet)




    'Titreyerek sigara içen vekillere şal kıyağı' Yorumları